Dario Šimić

 GORAN MEHKEK/Cropix
ISTUP ČLANA UPRAVE

Šimić rezigniran: ‘Samo lupajte po meni! Kriv sam za Prištinu, Split, Prag, Atenu, za sve sam ja kriv‘

"Nemam doista problema preuzeti odgovornost, kao što nemam problema niti primati udarce"
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 07. listopad 2023. 20:03

Ponukan rezultatima, član Dinamove Uprave Dario Šimić podigao je slušalicu za Jutarnji kako bi pojasnio neke stvari:

- Vidim da se lupa po meni, ali lupajte i dalje, slobodno, ako je sve to za dobrobit Dinama. Ja sam najeksponiraniji, najlakše je udariti po meni, i to prihvaćam. Nemam doista problema preuzeti odgovornost, kao što nemam problema niti primati udarce, sve dok ono nose neko bolje plavo sutra. Ja sam kriv i za Prištinu, i za Split, i za Prag, i za Atenu.

Potom je objasnio stvar s dovođenjem igrača.

- Uprava dovodi svakog igrača u suradnji s trenerom. Tako je bilo s Čačićem, s Bišćanom, a sada i s Jakirovićem. Tako se radi dok se nešto ne promijeni. Sportski sektor nema budžet od pet ili deset milijuna pa da ima slobodne ruke u izboru - reći će pa pojasniti:

- Uprava se, s obzirom na to da nije imala IO, ponašala odgovorno prema novcu. Uspjeli smo zadržati momčad na okupu do kraja kvalifikacija, što je bilo najjače pojačanje. Kako se nije uspio proći AEK, tada smo morali ući u prodaje zbog egzistencije. Ne može se tek tako nadomjestiti 14-15 otišlih igrača. Ujedno smo izgubili drugu momčad, što je udarac za razvojne procese, a pritom smo došli do situacije kako bismo trebali uzeti kredit od Svjetske banke da dovedemo igrača iz HNL-a, koji bi odmah odgovorio zahtjevima.

Zaključit će o klupskim tijelima:

- Klub ima dobar saziv, stao sam na stranu predsjednika Barišića jer mislim da ima mudrosti da napravi tranziciju te vjerujem da će iznjedriti najbolje odluke za budućnost. One su Statut i stadion. To bi garantiralo stabilnost. Sve se svodi na jedno: klub bez stadiona je nemoguće razvijati. Nama nedostaje 20-30 milijuna eura prihoda od stadiona, što bi se investiralo u momčad...

Linker
14. svibanj 2024 10:02