Moreno Živković

 GNK Dinamo
VELIKI TALENT

Sin bivšeg kapetana Vatrenih potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom: ‘Kažu da imam odlike vođe‘

Zanimljivo, on je igrač s drugim najduljim stažem od svih igrača u kadru zagrebačkog kluba
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2023. 13:56

Talentirani stoper Moreno Živković potpisao je višegodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom, javlja službena stranica hrvatskog prvaka.

Živković je sin bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Borisa Živkovića, u svibnju će navršiti 19 godina, a već je 14 u Dinamu što ga gledajući kompletni aktualni Dinamov kadar čini drugim igračem s najduljim stažem, odmah iza kapetana prve momčadi Arijana Ademija.

"Pritom računamo svih 250 registriranih igrača i u školi i u prvoj momčadi. Štoviše, uzmemo li u obzir da je Ademi na proljeće 2012. bio na posudbi u Lokomotivi, možemo reći da je Živković igrač s najduljim neprekinutim stažem", objasnili su iz Dinama.

– U Dinamo sam došao još dok sam imao pet i pol godina, krenuo sam u Otvorenoj školi. Lukanić, Rukavina i ja zajedno smo prošli sve uzraste i jako sam sretan što sam potpisao ugovor, a sigurno je da ću dati sve od sebe da opravdam to povjerenje – istaknuo je Živković za službenu stranicu kluba.

Moreno je čari seniorskog nogometa već je imao priliku nakratko osjetiti u Drugoj HNL zaigravši za Dinamo II kad ga je u prosincu 2020. godine, dakle još kao 16-godišnjaka, u sastav ubacio trener Ivan Prelec.

Živković je prošao sve uzraste modroga kluba i gotovo je uvijek bio kapetan momčadi.

– Ako treneri kažu da imam odlike vođe i ako su to u meni vidjeli, jako mi je drago i nadam se da je tako. Bio sam kapetan u gotovo svim uzrastima, i u zagićima, limačima, pionirima, kadetima... Jedino sam "preskočio" juniore. Teško mi je govoriti o svojim karakteristikama, više volim da o tome sude drugi. Vjerujem u sebe, dobre su mi strane čitanje igre, postavljanje... I u svakom trenutku pružam podršku suigračima. Od najranijih dana igram u obrani, počeo sam kao stoper i ne bih mijenjao tu poziciju. Doduše, mislim da bih se dobro snašao i kao zadnji vezni.

Premijerni nastup za seniorsku momčad upisao je u veljači prošle godine u prijateljskom dvoboju protiv slovenske Rogaške kad je zamijenio Bartola Franjića, a plave s klupe predvodio trener Željko Kopić.

– Nisam imao nikakvu tremu, jedino o čemu sam razmišljao je da igram opušteno i pružim sve od sebe da se dokažem.

U intervjuu za službenu stranicu kluba progovorio je i o svom ocu Borisu, bivšem Vatrenom.

– Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti – zaključio je Živković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 16:02