RONALD GORSIC Cropix
NEOBIČNA SITUACIJA

Situacija kakvu Dinamova uzdanica ne pamti u svojoj karijeri, a Modri ne mogu zamisliti momčad bez njega

Standardni prvotimac hrvatskog prvaka našao se iznenada u posve drugačijoj ulozi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. ožujak 2023. 22:22

Josip Mišić je jedan od najboljih nogometaša Dinama. Ovu sezonu igrao je sjajno, o njemu se nagađalo kao i o mogućem hrvatskom reprezentativcu. Nije se dogodilo, izbornik Zlatko Dalić ima drukčije mišljenje. Uključujući ogled na Drosini, odigrao je ove sezone čak 38 utakmica.

Bez njega se modra momčad ne može zamisliti. U HNL-u nije igrao samo protiv Slavena Belupa u 20. kolu jer je u prethodnoj utakmici s Lokomotivom zaradio dva žuta, automatski crveni karton. Isto tako nije igrao niti u onoj odlučnoj utakmici za ulazak u Ligi prvaka protiv Bodo/Glimta u Maksimiru jer je na kontu imao dva “žutaka”. U svim ostalim utakmicama je igrao, pa čak i na startu kupa protiv Borinaca.

Međutim, u posljednja dva Dinamova sraza, Mišić je bio tragičar Dinama. Na utakmici u Šibeniku, poklonio je loptu domaćinima koji su zabili drugi gol i tako odlučili utakmicu, dok je u Puli glavom uposlio Matheusa koji je nakon toga postigao sjajan pogodak i Čačićevu momčad zavio u crninu.

Vjerojatno nikad u karijeri nije u dvije uzastopne utakmice napravio takve dvije greške koje su odlučile pobjednika. Kad znamo o kakvom se sjajnom igraču radi, možemo samo ustvrditi “događa se”... (do)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:36