DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PAUZIRA VEĆ DVA MJESECA

Sjajna vijest za Dinamo! Ivanušec se vraća, propušta Hajduk, ali bit će spreman za možda i presudni derbi

Željko Kopić ipak će uskoro moći računati na hrvatskog reprezentativca
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. travanj 2022. 09:55

Dobre vijesti za Dinamova trenera Željka Kopića stižu iz klupske ambulante. Luka Ivanušec, koji se prije nekoliko tjedana podvrgnuo operaciji trbušnog zida i bio je zbog nepredvidljivosti trajanja oporavka upitan za nastup do kraja sezone, vraća se polako u trening s momčadi.

Nije to još rad pod punim opterećenjem, ne odrađuje Ivanušec još uvijek sve vježbe kao ostali suigrači, ali sam povratak u momčadski trening znači da bi uskoro mogao krenuti “full gasom”, a onda se i vratiti na teren.

Kad bi onda Ivanušec mogao zaigrati? Točnu utakmicu je teško procijeniti, ali ono što je sigurno, ne bude li kakvih komplikacija, Ivanušec bi trebao ove sezone još igrati važnu ulogu u Dinamovoj borbi za naslov prvaka. Neće biti fit za derbi na Poljudu iduće srijede (20. travnja), ali za onaj idući veliki derbi, za obračun s Osijekom u Maksimiru 8. svibnja, ne bi uopće trebao biti upitan.

Do tog dvoboja Modre, nakon Poljuda, čekaju još utakmice s Goricom i Lokomotivom, gotovo je sigurno da će u tih 180 minuta Ivanušec biti na travnjaku, pitanje je samo u kojem opsegu, a onda protiv Osijeka već biti prvotimac. U pravi tren, treba li uopće naglašavati koliko pravi Ivanušec nedostaje ovoj momčadi, njegova rješenja na suparničkoj polovici, pred šesnaestercem i u njemu, sigurno će dobro doći treneru Kopiću...

Podsjetimo, Ivanušec je izvan momčadi već više od dva mjeseca, zadnji put igrao je protiv Gorice u Maksimiru (2:1) 12. veljače, propustio je dosad devet utakmica, sedam u HNL-u i one dvije protiv Seville u Europi. Na kraju bi, eto, mogao biti i prevaga u borbi na vrhu, dar s neba za Željka Kopića i suigrače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 04:33