RANKO SUVAR Cropix
MODRI ZA HAJDUK

Sjajna vijest za Dinamo uoči derbija, Jakirović dobiva velikog aduta za okršaj na Poljudu

Za splitski derbi Jakirović će vjerojatno moći računati i na Marka Bulata
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 21:02

Nastavi li se dobro oporavljati, Marko Rog bit će među kandidatima za nastup protiv Hajduka na Poljudu. Dinamov će se veznjak, naime, u četvrtak priključiti momčadskim treninzima i vježbat će punim intenzitetom. Ne bude li komplikacija, trener Sergej Jakirović uvrstit će ga među igrače koje će sučeliti Splićanima. Rog je dugo pauzirao, jasno je da će strpljenje biti najvažnije prilikom povratka na teren, no svakako je dobra vijest da bi mogao dobiti određenu minutažu.

Za splitski derbi, koji je na rasporedu na Veliku subotu (19.30 sati), Jakirović će vjerojatno moći računati i na Marka Bulata. Oporavio se od ozljede gležnja i u četvrtak također počinje trenirati punom snagom. Bulatovim bi povratkom Jakirović dobio još jednu opciju u veznom redu uoči završnice sezone.

image
DAMIR KRAJAC/ CROPIX Cropix

No, pod upitnikom je Japanac Ogiwara, kojeg također već mjesec dana muči gležanj. Očekivalo se da će protiv Rudeša zaigrati na lijevom obrambenom boku, međutim ostao je svih 90 minuta na klupi. Dan uoči utakmice s Rudešom, naime, na treningu je opet osjetio bol u tom gležnju i samo je formalno sjeo na klupu za pričuve u Kranjčevićevoj.

Podsjetimo, s tim je problemom Ogiwara i došao iz Japana, međutim ozljeda je bila sanirana, ali ju je obnovio na treningu nakon prve utakmice s Betisom u Sevilli. I još uvijek muku muči, napravio je i dodatne liječničke preglede, pokušat će u četvrtak trenirati i vidjet će se u kakvom je stanju.

Luka Stojković već desetak dana trenira sa suigračima, ali ti su treninzi dozirani, ne ulazi u duele, nema kontakta. Oporavak zasad ide prema planu, ali sigurno neće konkurirati za splitski derbi. Kao ni Lukas Kačavenda, njegov će oporavak potrajati najduže i neće ga biti do kraja sezone. Bude li sve u redu, bit će spreman za dolazeće ljetne pripreme.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:16