Josip Mišić (desno)

 DAMIR KRAJAC Cropix
NIJE SIGURNO, ALI...

Sjajne vijesti iz Dinama! Motor modre momčadi nije teže ozlijeđen, mogao bi zaigrati u Salzburgu

Ako slučajno ne bude spreman, Ante Čačić već ima spremnu alternativu, i taj je čovjek u formi.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. listopad 2022. 16:21

Lijepe vijesti stigle su u nedjelju poslijepodne iz Maksimira. Nakon pregleda koji je obavio Josip Mišić, stigla je informacija da Dinamov vezni igrač nije teže ozlijeđen. Kao što znate, Mišić je morao izaći iz igre na utakmici protiv Slaven Belupa nakon sat vremena igre jer je osjetio bol u stopalu. Iako se ne prvi pogled činilo da bi se moglo raditi o većoj nezgodi, sve je srećom ispalo dobro za Mišića, a i za Dinamo.

Do danas se ne može definitivno tvrditi hoće li Mišić igrati protiv Salzburga u srijedu, ali iz liječničke službe zagrebačkog kluba najavljuju da će učiniti sve da Josip bude spreman za taj ogled. Ako se to dogodi, onda je otprilike sasvim jasno u kakvom će sastavu Čačićeva momčad istrčati protiv austrijskog prvaka.

image

Josip Mišić

RONALD GORSIC Cropix

Na vratima će naravno biti Livaković, a jedino se postavlja pitanje hoće li Čačić igrati u sustavu 3-5-2 ili će smo možda ipak odlučiti za svoju omiljenu formaciju 4-2-3-1. Ipak je možda realnije očekivati da će igrati u formaciji u kojoj je igrao protiv Chelseaja i Milana, dakle tih famoznih 3-5-2. Igra s tri stopera bi značila da će u posljednjoj liniji igrati Ristovski, Josip Šutalo i Dino Perić. Na desnoj strani svoju poziciju imao bi Moharrami, lijevo bi naravno bio Robert Ljubičić, dok bi trojac u sredini bio Mišić, Ivanušec i Ademi. U napadu bi naravno igrali Bruno Petković i Mislav Oršić.

Ako Mišić na kraju ipak ne bi mogao igrati u srijedu, može se dogoditi da u veznu liniju Čačić ubaci Roberta Ljubičića, dok bi onda na lijevoj strani zaigrao čovjek koji je u formi, Petar Bočkaj. Jedan zanimljiv podatak vezan je uz Bočkaja. Protiv Slavena Belupa upisao je svoju 42. asistenciju u Prvoj HNL. Time se izjednačio sa Soudanijem na prvom mjestu najboljih asistenata HNL-a otkako je Lige 10.

Linker
21. travanj 2024 00:07