GORAN MEHKEK Cropix
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Sjajni Dinamovi klinci srušili Monaco, džoker s klupe donio Modrima veliku pobjedu u Zaprešiću

Jedini pogodak na utakmici s Monacom (1-0) postigao je Patrik Horvat u 62. minuti igre
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 02. listopad 2024. 16:04

Dinamo - Monaco 1:0 (Horvat 63.)

Zaprešić, stadion Ivan Laljak-Ivić. Gledatelja: 556. Sudac: Ashot Ghaltakhchyan (Armenija).

Dinamo: Rajić - Mikić (od 85. Kerin), Zebić, Jakirović, Šepić - Pavić, Baković - Miljak (od 76. Ćutuk), Šunta (od 75. Šutalo), Vlahović (od 62. Horvat) - Rimac. Trener: Ivica Banović.

Monaco: Stawiecki - Coudour (od 87. Boura), Nibombe, Kiwa, Mokabakila - Bamba, Benama (od 77. Toure), Cabral - Michal, Tincres, Bouabre (od 62. Carvalho). Trener: Djimi Traore.

Žuti kartoni: Ćutuk; Tincres, Toure, Nibombe.

Igrač utakmice: Patrik Horvat


Jedna od blagodati ovosezonskog plasmana Dinama u Ligu prvaka svakako je činjenica što su seniori svojim uspjehom, u elitnu konkurenciju "pogurali" i juniorsku momčad. Već je prva utakmica maksimirskih uzdanica, protiv Bayerna u Münchenu (1-2), pokazala kako je na juniorskoj razini hrvatski prvak puno konkurentniji nego prva momčad.

Nažalost, Dinamo je susret 2. kola protiv Monaca bio primoran organizirati – u Zaprešiću, budući da u Maksimiru nema adekvatnog terena na kojemu bi ugostio suparnike juniorske Lige prvaka (glavni je rezerviran za "velike dečke"). Zbog iznimno lošeg stanja travnjaka otpao je i alternativni teren u Kranjčevićevoj ulici. Stoga je izvjesni hendikep za Dinamove juniore predstavljala činjenica što je i njima sraz s renomiranim protivnikom bio premijerni na zaprešićkom terenu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Na opservaciju o protivniku uoči utakmice u Zaprešiću, trener maksimirskih juniora Ivica Banović je za momčad Monaca konstatirao: "moćni su – jaki, izdržljivi i vrlo brzi"! I doista, mladi sastav kluba iz monegaške kneževine doista odgovara opisu, kojega je ponudio Banović. A moć mladih igrača Monaca u prvom je kolu spoznala i Barcelona. Monaco je slavio 4-3. Analiza spomenute utakmice sugerirala je da "klinci iz kneževine" preferiraju "run and gun" nogometnu igru, koja je nerijetko začinjena "hrpom" golova. Razložno je stoga maksimirski stožer odabrao taktiku, u kojoj su svi Dinamovi igrači u početnom razdoblju susreta bili – iza lopte.

image
GORAN MEHKEK Cropix

No, unatoč dominaciji Monaca, najbolju prigodu za pogodak propustila je momčad Dinama. U 16. je minuti branič "modrih" Niko Šepić prizemljen u protivničkom šesnaestercu i sudac je bez krzmanja pokazao – na bijelu točku. Na svekoliko iznenađenje, kazneni je udarac izveo sam Šepić. Međutim, njegov je šut s 11 metara gostujući vratar uspješno obranio. Promašeni jedanaesterac donekle je promijenio svijest Dinamovih igrača o protivniku i ishodu utakmice. Naime, sve su češće dolazili na suparnički teritorij i stvorili nekoliko izglednih situacija, od kojih je najviše obećavala ona u 37. minuti kada je Vlahović šutirao iz delikatne pozicije, umjesto da je asistencijom proigrao "nezbrinutog" Pavića.

Bolju igru u nastavku utakmice Dinamo je materijalizirao pogotkom Patrika Horvata u 62. minuti (praktički, u prvoj akciji nakon što je ušao u igru, zamijenivši Vlahovića). Vodstvom "modrih", u završnici susreta, donekle se promijenila sociologija utakmice. Monaco je preuzeo inicijativu, ali hrvatska se momčad uspješno obranila.

Ove će sezone u doigravanju juniorske Lige prvaka nastupiti i momčad Lokomotive. Protivnik u 2. kolu im je Dinamo iz Minska. Na zahtjev Bjelorusa oba će se susreta odigrati u Hrvatskoj: u Karlovcu (23. listopada), odnosno Sesvetama (27. listopada). Ako mladi "lokosi" plasman u 3. kolo ondje će igrati s pobjednikom iz susreta IMT Beograd (Srbija) - Farul Constanta (Rumunjska).

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Linker
02. listopad 2024 16:17