Mahir Emreli

 INSTAGRAM SCREENSHOT
SN SAZNAJU

Sjajni napadač stiže u Dinamo! Zabijao je Leicesteru i Napoliju, a na Maksimir dolazi u - pet do 12

Pojedinosti priče još se ne znaju, ali moguće da je u priču involviran i status bivšeg dinamovca.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. veljača 2022. 15:05

Ove srijede iz menadžerskih izvora smo saznali da bi Dinamo trebao realizirati transfer Mahira Emrelija (24), napadača, reprezentativca Azerbajdžana. O tome smo već pisali, ali eto, sad se očito priča raspliće. Tržišna vrijednost ovog napadača iznosi dva milijuna eura, a Emreli je ove sezone u 33 utakmice zabio 11 golova. Samo dva gola postigao je u nacionalnom prvenstvu, ali je u Europi zabijao puno više. Dvaput je zabijao Bodo Glimtu, triput Slaviji Prag, a po jednom Leicesteru i Napoliju.

Riječ je o negdašnjem napadaču Karabaha, koji je za bivšeg prvaka Azerbajdžana u 185 nastupa postigao 67 golova uz 24 asistencije. Zbog tih brojki ga je Legia i dovela u Poljsku. Mahir Emreli je za reprezentaciju skupio 32 nastupa, postigao četiri gola, a dvaput je zaigrao i protiv Vatrenih, kada je na klupi Azerbajdžana sjedio hrvatski nogometni stručnjak Nikola Jurčević.

image

Mahir Emreli

FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp

Pojednosti transfera nismo uspjeli saznati, ali znamo da je Azer tražio odlazak iz varšavske Legije jer je bio napadnut od navijača. Iz nekih izvora samo došli do informacije da je moguće da je u Dinamo stigao besplatno, a od drugih da se napravila kompenzacija s pričom o Lirimu Kastratiju. Naime, Dinamo je prodao Kastratija Legiji za 1,4 milijuna eura, a Poljaci su do sada platitili Modrima samo 200.000 eura.

Inače, Dinamo do kasno večeras mora predati popis igrača za utakmicu s Sevillom. Po svemu sudeći, na njemu bi se trebao pojaviti Emreli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:56