DAMIR KRAJAC Cropix
ODUŠEVIO SUPARNIKE

Škoti se boje Vatrenog: ‘Sličan je Prosinečkom, u Hrvatskoj su mu prostrli crveni tepih‘

Škotski ekspert za nogomet na Balkanu dao je vrlo zanimljivo mišljenje
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2024. 11:59

Dok hrvatska nogometna reprezentacija odrađuje posljednje pripreme za dvoboj sa Škotima, mediji iz te otočke države na sjeveru Europe bave se Vatrenima, procjenjuju odakle im prijeti najveća opasnost... I tako su došli do jednog imena. Martina Baturine.

Škoti podsjećaju da je Dinamova zvijezda u Hrvatskoj označen Modrićevim nasljednikom, ali upozoravaju da je to jako velik teret za nogometaša koji je ove godine proslavio 21. rođendan.

"Ali veznjak je impresionirao promatrače svojim tehničkim sposobnostima i nogometnom inteligencijom te privukao poglede pune divljenja nekih od najvećih i najuspješnijih europskih klubova", piše škotski The National koji navodi da je Dinamo već odbijao ponude Atletica, Fiorentina i Rome te da je Modrić pobliže objasnio ljudima u Realu o kakvom se igraču radi te da bi na njega trebalo obratiti pozornost.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Autor teksta pomoć je zatražio u sugovorniku Richardu Wilsonu, kojeg naziva ekspertom za nogomet na Balkanu. Ovaj je, pak, usporedio s Baturinu s jednom drugom legendom hrvatskog nogometa.

- Opisivati ga kao novog Modrića je jako nezdravo za njega, ne samo zbog visokog standarda, već također zato što njihov stil igre nije sličan. Po meni, Baturina je puno više sličan Robertu Prosinečkom iz najboljih dana.

- Uvijek se kreće polako, traži pola metra prostora i onda brzo prebacuje loptu kada je dobije. Nije energičan kao Modrić. U nekim utakmicama nije previše angažiran, ali kad to učini, uvijek napravi razliku, veliku razliku - govori.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Wilson se također naklonio hrvatskom prvaku i pokušao zornije prikazati o kakvom je talentu riječ.

- Tijekom proteklih 10-ak godina, Dinamo je uspio pokupiti sav talent od svih ostalih. Dakle, ako možete uspjeti tamo kao mladi igrač, onda možete uspjeti bilo gdje. Inače, mladi Dinamovi talenti idu na posudbu, čak je i Modrić bio u Zrinjskom i Interu. Ipak, nije bilo govora da će igdje slati Baturinu, njegov razvoj proveden je u Dinamu, znaju kakvog talenta imaju. Prostrli su mu crveni tepih - zaključio je Wilson.

Linker
11. listopad 2024 12:14