Ante Šimundža

 EXPA/ SPORTIDA/ VID PONIKVAR/AVALON/PROFIMEDIA
PRESICA UOČI MODRIH

Slovenski trener i bivši igrač Hajduka najavili okršaj s Dinamom: ‘Znam zašto su se mučili protiv Škupija‘

‘Slažem se da će nam Dinamo biti najteži protivnik od početka sezone. Među dominantnima su na Balkanu‘
Piše: HinaObjavljeno: 01. kolovoz 2022. 16:59

Dinamo je vrlo kvalitetna momčad, respektiramo ih, kazao je Slovenac Ante Šimundža, trener bugarskog prvaka Ludogoreca uoči sutrašnjeg ogleda protiv Dinama u prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka.

Trener Ludogoreca Ante Šimundža održao je press konferenciju uoči prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama koja je na rasporedu u utorak u Razgradu.

"Očekujem jako tešku utakmicu. Igramo kod kuće i nadam se da će se igrači žrtvovati za naš uspjeh. Činjenica je da prva utakmica ne odlučuje o svemu, ali pozitivan rezultat će nam dobro doći za dalje," kazao je Slovenac za klupsku stranicu.

"Slažem se da će nam Dinamo biti najteži protivnik od početka sezone. Među dominantnima su na Balkanu, s vrlo jakim nastupom na europskoj sceni. Dinamo je vrlo kvalitetna momčad, respektiramo ih jer znamo s kim se susrećemo," dodao je.

Šimundža je Ludogorec preuzeo u siječnju ove godine, a prije toga je vodio Muru, Maribor, Aluminij, GAK...Ludogorec je u 2. pretkolu izbacio irski Shamrock Rovers, dok je Dinamo preskočio Škupi.

"Zašto je Dinamo imao problema sa Shkupijem? Jer ovo je eliminacijska faza u kojoj igramo s najboljim momčadima u zemljama. Zbog toga me ne čudi što su Makedonci radili probleme Dinamu. Ali Hrvati su pokazali veliko poštovanje prema njima, imali su poteškoća, ali su prošli dalje," istaknuo je slovenski stručnjak.

Šimundža je otkrio kako je rođen u Mariboru, no otac mu je iz Splita.

"Otac mi je iz Splita, ali ja sam rođen u Mariboru, odrastao sam u Sloveniji. Imam neke veze s Hrvatskom," zaključio je.

Na press konferenciji bio je i Georgi Terziev koji je već igrao protiv zagrebačkog Dinama, ali kao član Hajduka. Naime, bugarski branič je od veljače do lipnja 2017. proveo na Poljudu na posudbi.

"Iz ekipe protiv koje sam igrao ostalo je 4-5 igrača. Od tada su napredovali, bez sumnje," kazao je Terzijev.

"Postoji tenzija prije utakmice, to je logično, svi žele igrati u takvim utakmicama. Najvažnije je biti sretan nakon posljednjeg zvižduka," zaključio je 30-godišnji bugarski branič.

Linker
17. travanj 2024 05:46