Igor Pamić

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
IGOR PAMIĆ

‘Smjena u Dinamu je čudna, nastao je još veći nemir. Novi trener? Slušao sam kakvi se spominju...‘

‘Možda je najbolje da ti sjednu na klupu i da vidimo kakav je to nogomet, da naučimo nešto‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 23. rujan 2024. 09:18

Ili je nemir, ili je strast, stihovi su koji će, ponovno, ilustrirati situaciju u Maksimirskoj 128. Avanture u Bavarskoj i Podravini evaluirane su s negativnim ocjenama, let prvaka očešale su turbulencije i klubu je hitno potrebna oaza mira. O naglom obratu u Dinamu porazgovarali smo s Igorom Pamićem, bivšim topnikom zagrebačkog kluba i nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem, koji danas trenira Karlovac.

- Ovo je slijed događaja. Dinamo je imao turbulencije tijekom čitave prošle sezone, od Skupštine, i rezultat je bio konstantno upitan. Više se pričalo o smjeni trenera nego o miru, sada je Jakirović bivši, iako je imao dobar rezultat u takvom ambijentu. Dinamo je živio nemirno, a osvojili su prvenstvo i Kup, ušli u Ligu prvaka. Treba reći i da se nova Uprava traži, preuzeli su klub prije par mjeseci i normalno je da im treba neko vrijeme da se poslože - kaže "div iz Žminja".

Što bi trebao biti idući korak u "modrom" taboru?

- Poslije Bayerna sam rekao da treba ostati miran, ali to se smjenom trenera nikad ne može osigurati. Pustimo Bayern, poklopilo se, nije lijepo primiti devet golova, ali rezultat nije bitan. Napravio se još veći nemir, to je bila čudna odluka, ne znam tko je mogao napraviti više od Jakira u tom prethodnom periodu.

Klub nije htio brzati s imenovanjem novog šefa struke, s obzirom na to da bi novi trener, vjeruju u Maksimiru, mogao biti dugoročnije, kvalitetno rješenje. Kakav on mora biti?

- Slušao sam izjave nekih, spominju se "razvojni" treneri, moderni, ovaj onaj... Možda je najbolje da ti sjednu na klupu i da vidimo kakav je to nogomet, da naučimo nešto.

Iako je lakše smijeniti trenera nego cijelu momčad, koliku krivicu snose igrači?

- Uvijek je to "pola-pola" s trenerom, ali za Koprivnicu igrači snose veću krivicu. Oni su se morali izvući. Dinamo je imao dosta sreće protiv Qarabaga, a kada je prošla ta stresna situacija, uplovili su u probleme. Vjerujem da za Dinamo nema krize, sada treba izaći samo još jači iz ovoga, ali ne sviđaju mi se te neke, "prepametne" izjave. Igrači su dokazani i mogu se izvaditi - zaključio je Pamić.

Linker
23. rujan 2024 09:18