ADAM STARSZYNSKI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Starszynski/zuma Press/profimedia
DOGOVOREN POSAO

SN ekskluzivno doznaje: Otkrivamo detalje ugovora novog Dinamovog pojačanja, Modri su mudro pregovarali

Na kraju je Dinamo dobio ono što je htio. Za Mihajličenka neće biti fiksne odštete
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2023. 06:02

Dinamo će s Bogdanom Mihajličenkom potpisati ugovor na godinu dana, s mogućnošću produljenja na još godinu. Godišnja netto plaća ukrajinskog lijevog beka iznosit će 400 tisuća eura. Dinamo se želio zaštiti na najbolji mogući način, zato su i zapeli pregovori s Anderlechtom. Na kraju je Dinamo ispregovarao ono što je htio. Za Mihajličenka neće biti fiksne odštete!

Anderlecht će dobiti 120 tisuća eura za svakih deset nastupa Ukrajinca u službenim utakmicama. Naravno, na različite načine će se ‘bodovati‘ njegovi nastupi, zavisno od toga je li u početnoj postavi, je li ušao u igru ili se samo pojavio u zapisniku utakmice. Recimo, ako je početnoj postavi računa mu se da je igrao cijelu utakmicu, a dva ulaska s klupe računaju se kao jedna utakmica.

image
MALCOLM MACKENZIE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Malcolm Mackenzie/prosports/shutterstock Editorial/profimedia

Ima naravno i bonusa. Anderlecht će dobiti 450 tisuća eura ako se Dinamo plasira u Ligu prvaka, ali samo ako Mihajličenko bude u startnoj postavi u 50 posto utakmica u kvalifikacijama. Nadalje, belgijski klub će dobiti 100 tisuća eura ako se Modri plasiraju u Europsku ligu, pod istim uvjetima kao i kod Lige prvaka, dakle u igri je onih 50 posto igranja u startnoj postavi. Za plasman u Konferencijsku ligu Anderlecht dobiva 50 tisuća eura opet pod istim uvjetima igranja. Također, Anderlecht dobiva i 10 posto od budućeg transfera Ukrajinca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 08:53