GORAN MEHKEK Cropix
UTAKMICA SEZONE

Sprema li Bišćan iznenađenje za AEK? Jedno je najintrigantnije pitanje, evo kako bi mogao izgledati sastav Dinama

Teško je vjerovati da će Japanac Kaneko dobiti šansu prije Špikića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 12:21

Sprema li Igor Bišćan neko iznenađenje u sastavu za prvi okršaj s grčkim prvakom u Maksimiru? Najintrigantnije pitanje jest zapravo kako će izgledati stoperski par Dinama. Naravno, jedno lice je sigurno, to je Josip Šutalo koji bi nakon uzvratnog ogleda u Ateni trebao postati igrač Ajaxa u lukrativnom transferu od 20 milijuna plus 2 milijuna bonusa.

S kime će ga trener upariti? Protiv Astane u obje utakmice uz Šutala je igrao Stefan Ristovski u kojeg trener ima bezgranično povjerenje i na toj poziciji. U prvom HNL kolu protiv Hajduka također je popularni Rile skupa s Šutalom činio stoperski par... Dakle, u svim bitnim ogledima, stoperski par Modrih bili su Šutalo i Ristovski. Protiv Istre je uz Josipa krenuo novi igrač Maxime Bernauer, dok su protiv Gorice starali Perić i Bernauer.

U onoj prvoj ovosezonskoj utakmici, Superkupu s Majstorom s mora, stoperski dvojac su bili Šutalo i Perić, Ristovski je igrao na poziciji desnog beka. Nama se čini da se može očekivati da će protiv AEK-a na stoperskim pozicijama ipak zaigrati Josip Šutalo i Stefan Ristovski, da je ta varijanta ono što želi Bišćan.

Ne desnom beku bi igrao Sadegh Moharrami, a lijevo Bogdan Mihaljličenko. U veznoj linji bi trebali vidjeti Mišića, Ljubičića i Baturinu, na bokovima Špikića i Ivanušeca, a u vrhu napada Petkovića. Teško je vjerovati da će Japanac Kaneko dobiti šansu prije Špikića. Tako da bi sastav za AEK mogao izgledati ovako: Livaković - Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Mihaljičenko - Mišić, Ljubičić - Špikić, Baturina, Ivanušec - Petković.

Linker
28. rujan 2024 10:27