Bruno Petković

 DAMIR KRAJAC Cropix
NAJUZBUDLJIVIJI DVOBOJI

Sprema li Petković ‘otrov‘ za čovjeka koji je zaštopao i Mbappéa? Evo i tko mora spustiti rampu Musiali

Harry Kane već se jednom loše proveo protiv Dinama, a tada je pomogao Livaković
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. rujan 2024. 07:25

Dinamo Zagreb od 21 sat gostuje na Alianz Areni u vidu prve utakmice Lige prvaka. Nasuprot stoji momčad od 945,6 milijuna eura (Dinamo 73,15), sa svjetskim zvijezdama na svakoj mogućoj poziciji. Imaju i Modri svojih aduta, no pitanje je koliko će im prostora i posjeda dati Bayernovi "ratnici", željni dokazivanja u debitantskom nastupu trenera Vincenta Kompanyja u Ligi prvaka. U nastavku donosimo tri izdvojena dvoboja koja vrijedi posebno motriti u Münchenu.

KANE vs. THEOPHILE

Bayernov prvi napadač Harry Kane najveća je prijetnja, njega neće vjerojatno čuvati jedan igrač Modrih, već cijela obrana, ali Theophile-Catherine je kao šef zadnjeg reda najodgovorniji. Treba ga popratiti kad izađe, iako ne predaleko, a svakako zatvoriti kad se približava vratima Dinama. Jednom je teško stradao od Modrih 2021. i to na Maksimiru kad je bilo 3:0 za Zagrepčane, Theophile i on već su se tada sreli. Slavio je modri stoper, ali pomogao je jako i Livaković.

image

Kevin Theophile - Catherine

DAMIR KRAJAC Cropix

MUSIALA vs. MIŠIĆ

Kako je Jamal Musiala jedno od glavnih napadačkih oružja Bavaraca, a njegova je najjača strana djelovanje u međuprostoru te ulazak u završnicu, ključna je zadaća iskusnog Josipa Mišića da mu to ne dopusti u večerašnjem srazu. Dinamov veznjak mora Musiali, i tko god ga pratio, spustiti rampu u sredini pred obranom Modrih. Kao što je uspio u Bakuu igračima Qarabaga. U protivnom će sasvim sigurno biti poprilično mnogo problema.

image

Josip Mišić

ANTE CIZMIC Cropix

UPAMECANO vs. PETKOVIĆ

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković je Dinamov čovjek za velike utakmice, a ovisno o taktici Modrih imat će teži ili nešto jednostavniji posao hrvanja s obranom domaćina. I Dayot Upamecano i Minjae Kim su fizički jaki i s njima doista nije lako. Upamecano je znao zaštopati i Mbappé, a vidjet ćemo što može ponuditi Petković, je li pripremio kakav “otrov” za francuskog defenzivca u Allianz Areni.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC Cropix

Linker
17. rujan 2024 07:26