RONALD GORSIC Cropix
PROMJENE U SASTAVU

Spremaju se rošade u Dinamu: Povratnika čeka idealan status, Jakirović ga vidi kao dio udarne postave

Trener Modrih napravit će uoči nastavka sezone određene promjene u prvih 11
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2024. 05:58

Mnogi su se pitali kakav će biti status mladog Morena Živkovića nakon što ga je Dinamo vratio s posudbe u Lokomotivi. Saznali smo da će za njega biti - idealan!

Trener Sergej Jakirović vidi ga kao dio udarne jedanaestorice Plavih! Od prve minute proljeća startat će kao prvi stoper. Za poziciju drugog srednjeg braniča borit će s Kevin Theophile-Catherine i Dino Perić. Što se tiče sredine terena, nakon dolaska Arbëra Hoxhe i mogućeg Josipa Brekala, Gabrijel Vidović seli u vezni red. Konačno, on i jest vezni igrač, makar ga je Jakirović više koristio na lijevom krilu. On će biti konkurencija Martinu Baturinu, konkurirat će za poziciju “desetke”. Bit će zanimljivo gledati kako će se snaći jer, znamo, Bayern za njegov otkup traži čak 3,5 milijuna eura. Morat će se pokazati u pravim izdanjima ako ima namjeru ostati u Dinamu jer odšteta je zaista velika, od onih koje ZG-klub baš i ne plaća. Nakon dolaska Ogiware, u vezu se prebacuje i Robert Ljubičić, pa je konkurencija još zgusnutija.

S druge strane, Marko Bulat nije stigao na pripreme Dinamovih nogometaša u Rovinj. Ostao je u Zagrebu jer ga je uhvatila - gripa. Nadaju se u Maksimiru da bi sljedećih dana mogao prizdraviti, te se na koncu ipak pridružiti istarskoj ekspediciji. Naravno, velika je šteta to za Bulata, koji, eto, nije imao sreće sa zdravljem, pa propušta jedan dio važnih priprema za proljetni nastavak prvenstva. Morat će 22-godišnji plavi veznjak kad ozdravi itekako zapeti i izboriti svoju poziciju u veznoj liniji aktualnog hrvatskog prvaka.

Dinamo u srijedu od 14.30 sati igra svoju prvu utakmicu na rovinjskim pripremama. Protivnik je Triglav iz Kranja, također slovenski prvoligaš, baš kao i Rogaška s kojom se plavi klub ogledao 6. siječnja i golom Kulenovića slavio s 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:41