Arijan Ademi i Komnen Andrić

 Damir Krajač/Cropix
‘BRAT I DRUG‘

Srpski napadač objavio dugo pismo o Ademiju: ‘Povucite broj 5 iz poštovanja. Dok sam živ, neću ovo zaboraviti‘

"Bilo je izuzetno zadovoljstvo biti ratnik tvoje vojske", napisao je Komnen Andrić
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2023. 10:53

Među brojnim nogometašima koji su se ovih dana naklonili Arijanu Ademiju i svemu što je napravio za Dinamo, jednu od najemotivnijih poruka sročio je Komnen Andrić (27).

Bivši napadač Dinama i srpske U21 reprezentacije, koji je prošlog ljeta prešao u Clermont, svoju je posvetu Ademiju objavio na Instagramu, ustvrdivši da nikada u karijeri nije sreo igrača poput njega.

Andrićevo otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

"Povucite broj 5 iz poštovanja!!! 21 trofej!!! Razmišljam kako početi... Legenda kluba!

Iskren, ljut, pošten do srži, nepotkupljiv, nepovodljiv, autoritativan, borben do posljednjeg atoma, brat, drug, savjetnik samo su neke od osobina koje su dio tvojeg identiteta. Igrao sam s toliko puno nogometaša, mnogi su nevjerojatni i danas igraju u najboljim klubovima na svijetu, ali nikada u karijeri nisam sreo nekoga poput tebe!

Tvoje je prisustvo na terenu bilo nemjerljivo, dovoljno da se cijela ekipa osjeća bolje i sigurnije, ti si bio srce i duša ekipe! Svi mladi nogometaši koji su prošli kroz Dinamo za vrijeme mog boravka su odrastali, sazrijevali i učili od tebe na najbolji mogući način!

Naučili su kako se radi, kako se poštuje i što znači pravi odnos prema nogometu i onome što nogomet pruža.

Uvijek si bio ‘gladna zvijer‘ na svakom treningu, na svakoj utakmici. Poraz za tebe ne postoji, samo škola i lekcija! I dalje se pitam kako je moguće da netko na svakom treningu, svakoj lopti, svakom duelu i u svakoj sekundi na terenu bude na 110%. Vjerojatno ću se još dugo pitati, jer sam to vidio samo kod tebe.

Moje mjesto u svlačionici je bilo odmah do tebe, s lijeve strane. Dok sam živ neću zaboraviti kada si pred jednu važnu utakmicu Lige prvaka došao i sjeo na mjesto sa spuštenom glavom prema podu i tako ostao skoro minutu. Ja kao ja, koji sve primijetim i pratim, shvatio sam da nešto nije u redu, pogledao sam malo bolje i vidio kako su ti oči pune suza. Tada sam shvatio i vidio što se događa. Krvavo stopalo od dosta uboda igle, napukla kost na stopalu, a ti uzimaš injekcije za bolove (blokadu), stežeš zube i izlaziš na teren kao ranjena zvijer da bi poginuo za svoj klub i suigrače. To si ti!

Pored svih nebrojenih nogometnih kvaliteta koje posjeduješ, još više sam bio impresioniran onim glavnim, ljudskim! Znali smo stotinu puta ući u debate, ali si uvijek ostajao pri svom mišljenju, nikada nisi govorio ono što drugi žele čuti, već ono sto stvarno misliš i osjećaš u tom trenutku.

Jako je malo takvih danas. Linija manjeg otpora za tebe ne postoji, postoji samo iskrenost i poštenje, pa makar te odveli u najveću štetu, takav si! Zato te toliko svi cijene, ne samo u našem klubu i među našim navijačima, već i u klubovima najvećih rivala i među ljudima. Toliko trofeja, toliko uspjeha, priznanja, a opet uvijek staložen, svoj, prizeman, oprezan i gladan novih uspjeha!

Ne bih više duljio već ionako ovu dugu poruku, ali ovo je najsažetije i najmanje što sam mogao napisati o tebi, tvom liku i djelu za sve ove godine mladosti koje si dao Dinamu. Znaš da tvoj baka voli puno pričati i s vremena na vrijeme posoli čisto zbog dobre priče, šala, pošalica i doskočica, ali ovaj put sam to zaobišao u najširem luku!

Hvala ti, kapetane moj, na svemu, bilo je izuzetno zadovoljstvo biti ratnik tvoje vojske i sretno u novim izazovima!

Jedan je Aki kapetan!", napisao je.

Linker
19. svibanj 2024 06:12