Folarin Balogun

 CHRISTOPHE SIMON Afp
NEPREDVIĐENA ROTACIJA

Stari poznanik iznenadio Bjelicu: Napadač od 30 milijuna eura na klupi Maksimira, doveli ga iz Arsenala

I bez Baloguna, Modri neće imati lagan posao jer Nevistićeva vrata vrebat će Embolo
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2024. 20:15

Mnoge je Nenad Bjelica iznenadio sastavom za Monaco. U dvoboj će ući s pet braniča, odnosno bez ijednog krila. U akciji su, stoga, Theophile-Catherine, Bernauer i Torrente u obrambenoj liniji, a Ristovski i Pierre-Gabriel u ulozi su podignutih bekova. Krilne opcije u početku će grijati klupu.

Međutim, iznenadio je i Bjeličin stari poznanik, a danas rival Adolf Hütter. Prvih 11 Monaca ne podrazumijeva Folarina Baloguna, najskupljeg pojedinca momčadi iz Kneževine, prema Transfermarktu vrijednom 30 milijuna eura, koliko su za njegove usluge prošlog ljeta Francuzi i platili Arsenalu.

Balogun je centarfor koji je pretprošle sezone slovio za veliku senzaciju po dolasku u Francusku. Nije tada igrao za Monaco, već za Reims, gdje je u prethodnoj sezoni zabio čak 21 ligaški pogodak. Samo tri igrača (Mbappé 29, Lacazette 27 i Jonathan David 24) mogli su se pohvaliti boljom statistikom u Ligue 1. U Reimsu je igrao kao posuđeni napadač Arsenala. Vidjevši uspješne prezentacije, navijači Topnika zazivali su da se Baloguna što prije vrati s posudbe i isproba u Premier ligi, ali Mikel Arteta očito je imao drukčije planove.

Prema francuskim medijima, Balogun nema problema s ozljedom, već je njegov premještaj na klupu taktička odluka. Vrlo hrabra, može se reći, jer je 23-godišnji Amerikanac zabio pogodak u prethodne dvije utakmice s Montpellierom i La Havreom.

Ipak, zadaci Dinamovih stopera svejedno nisu puno lakši u izostanku Baloguna. Nevistićeva vrata vrebat će Breel Embolo, četiri godine iskusniji napadač koji je odigrao mnoštvo velikih utakmica, a istaknuo se i na nedavnom Europskom prvenstvu u dresu Švicarske zabivši Mađarima i Englezima.

Linker
02. listopad 2024 20:16