Kaneko sa suigračima nakon preokreta protiv Lokomotive

 Ronald Goršić/Cropix
OTKRIĆE ZA MODRE

Statistika mu je opskurna, ali Dinamov ofenzivac imponira srčanošću. Ovim tempom zaslužit će ugovor

Ako doista ostvari kontinuitet, u Maksimiru bi mogli iskoristiti pravo prvokupa
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 05. studeni 2023. 19:16

Dinamo je u prvih dvadesetak minuta varaždinske utakmice izgledao kao Manchester United 1999. Ugurali su "modri" Varaždince u njihov šesnaesterac, proizveli nekoliko zicera...

Sir Alex Ferguson postao je britanskim vitezom jer je stvorio momčad koja je suparnike sustavno "uništavala" igrom i realizacijom. Dinamo je pak, u Varaždinu, uništio gotovo sve svoje prilike. Iako su ih "modri" u spomenutom vremenskom intervalu stvorili više nego na tri prethodna gostovanja (Hajduk, Ballkani, Gorica).

Stjegonoša Dinamove igre u otvaranju varaždinskog susreta bio je 26-godišnji Japanac Takuro Kaneko, igrač iznimne tehnike i urođene hitrine. Već u 3. minuti, poslije duplog pasa s Baturinom, Kaneko se zatekao "oči u oči" s domaćim vratarom Zelenikom. Učinio je nemoguće - pogodio je vratnicu!

image

Takuro Kaneko

Željko Hajdinjak/Cropix

Sekvenca iz uvodnih minuta varaždinskog dvoboja sugestivno nudi odgovor na pitanje: zašto je dečko iz Sappora za prvu avanturu izvan japanskih granica odabrao upravo Zagreb, a ne primjerice - Manchester? Za jednog (krilnog) napadača Kaneko ima poprilično opskurnu statistiku. I na japanskom je tlu u posljednje tri sezone imao nadasve skromne brojke: sedam, četiri i devet golova. A imao je i po 33 nastupa u sezoni...

Za Dinamo je Takuro Kaneko ostvario do sada devet nastupa i postigao dva gola, jedan Ponikvama u Kupu, te Lokomotivi u sedmoj minuti sudačke nadoknade (za 2:1). Dugo je Japanac bio u zapećku Dinamovih trenera, uz objašnjenje kako mu je veliki problem jezična barijera. No nakon što je "progovorio" protiv Lokomotive, čini se da je kod Jakirovića dobio kredit povjerenja.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Kaneko nije golgeter - barem se za sada nije takvim pokazao - ali je igrač tempa, tehnike i agresije. Ponekad na terenu izgleda neobuzdano poput ronina, no njegova je srčanost i upornost Dinamu u Varaždinu donijela utješni bod. Upravo je on ubacio loptu Emreliju za poravnanje rezultata u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Japanac je doveden u Maksimir na posudbu (za 400.000 eura) kao alternacija Dariju Špikiću. Protiv Varaždina bio je najbolji pojedinac "modrih". Kaneko ostavlja dojam igrača koji bi mogao još napredovati. Poglavito u taktičkom smislu. Dakako i u segmentu realizacije. Ako Kaneko doista ostvari kontinuitet i napredak, Dinamo bi mogao iskoristiti pravo prvokupa i ponuditi mu - stalni posao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 19:25