Daniel Štefulj

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
DOČEKAO JE PRILIKU

Stižu bolji dani za pomalo zaboravljenog Modrog? ‘Čačić i ja nismo baš puno razgovarali, ali...‘

‘Niti jednog trenutka nisam imao u glavi to da sam ispao iz kombinacija. Nisam htio posudbu u HNL!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. rujan 2022. 10:14

Daniel Štefulj (22) konačno je dočekao svojih “pet minuta”. Doduše, ne samo pet, jer protiv Borinaca u Jarmini je odigrao svih devedeset minuta u šesnaestini finala Hrvatskog kupa. I bio je najzapaženiji modri nogometaš, ubilježio je tri asistencije. Do sada je ove sezone ubilježio samo petnaestak minuta još tamo 23. srpnja u Koprivnici kad je Dinamo kao gost pobijedio Slaven Belupo s 5:1. Nakon toga je nestao iz planova Ante Čačića. Ispred njega bili su Robert Ljubičić i Petar Bočkaj.

- Sve je super, samo sam malo umoran... Umoran od utakmice, jer dugo nisam odigrao devedeset minuta - kazao nam je Štefulj.

Pitamo ga što sada, je li bolje volje, misli li da se konačno malo približio prvoj momčadi, drži li da će napokon dobiti neku priliku, barem u HNL-u?

- Nadam se da sam se približio... Vidite, dajem sve od sebe na treninzima, pa ću vidjeti, trener će odlučiti.

Osjetio dozu umora

Govori li mu što trener Ante Čačić?

- Nismo baš nešto puno razgovarali. No, kažem, treniram s prvom momčadi, tu sam. Čekam i dalje svoju priliku da se pokažem u pravom svijetlu. Trudim se na svakom treningu da je uhvatim. To je ono što ja mogu raditi.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Kako je doživio da je iscurio iz planova? On je klasični lijevi bek, u Rijeci je igrao jako dobro, međutim u plavom domu je nestao. Na njegovoj poziciji u Europi igra vezni igrač Robert Ljubičić, ispred njega je Bočkaj... Ima li tu uopće nade da će se kraj tog dvojca uspjeti instalirati u momčad, dobivati minute, prilike? Je li razočaran s trenutačnom situacijom?

- Ne gledam na to negativno. Nema razočaranja, ne smije ga biti, jer bi to bilo kontraproduktivno. Pokušavam biti čvrst, jak u glavi. Ne želim da me trenutačna situacija sputa. Ne, ako mislite da me sve to pokolebalo, nije. Ne dozvoljavam. Zaista mi niti jednog trenutka nije u glavi da sam ispao iz kombinacija, da me trener ne vidi. Imam dovoljno motivacije za svaki trening, za svaku minutu provedenu na terenu. Nisam od onih koji će potonuti, to nikako.

Misli li da je igrački pao s obzirom da dugo nije igrao? Je li sad lošiji nego prije?

- Ha, zadnju utakmicu, prije ove u Jarmini sam odigrao u Koprivnici, tamo krajem srpnja. Međutim, protiv Borinaca u kupu sam se dobro osjećao. Mislim da sam dobro odigrao. A imao sam i te tri asistencije. Dobro, malo sam pred kraj utakmice osjetio dozu umora, ali sam izdržao svih devedeset minuta, tako da sam zadovoljan. Tako da mislim da nisam igrački pao u ovom vremenu kad nisam igrao. Bitno jest da sam bio koncentriran svih devedeset minuta. Dobro je sve to izgledalo.

Pitamo ga je li ovog ljetnog prijelaznog roka imao nekih ponuda za moguću posudbu?

- Bilo je nešto. Nešto se možda i rješavalo. Međutim, ja nisam želio na posudbu u HNL. Odlučio sam pričekati svoju priliku u Dinamu, vidjeti kako će se situacija odvijati. Hoću li dobiti priliku ili ne. Pa ću u konačnici odlučiti definitivno u skorije vrijeme.

Čekanje šanse

Zašto nije želio otići na posudbu u HNL?

- Takav je bio dogovor s mojim zastupnikom. Do kada mislim čekati svoju priliku? Pa kažem, vidjet ću u vremenu koje dolazi. Možda dobijem više prilika, zaista se tome nadam. Nadam se da ću se nametnuti - zaključio je Štefulj

Partija koju je ponudio u kupu daje mu za pravo u to vjerovati. A uskoro ćemo vidjeti je li mu konačno svanulo u Dinamu. Djeluje pozitivno, kao čovjek koji ima dovoljno motiva da uhvati svoje mjesto u Čačićevim razmišljanjima za nastavak sezone.

Čačić je odlučio nagraditi Nevistića

U šesnaestini finala Kupa protiv Borinaca za Dinamo je branio - Ivan Nevistić. Bilo je to malo iznenađenje, jer se predmnijevalo da je drugi vratar Modrih Danijel Zagorac, koji je uvijek bio vratar za Kup. Pa zašto se trener Čačić odlučio za Nevistića? Kao što vjerojatno znate, Nevistić je došao u Dinamo kao zamjena za Dominika Livakovića, mislilo se da će reprezentativna jedinica napraviti neki inozemni transfer, međutim to se nije dogodilo. Predložili su u modrom klubu Nevistiću da ode na posudbu, opcija je opet bila Lokomotiva. Međutim, Ivan nije htio na posudbu, htio je ostati u plavom rosteru, bez obzira što je znao da neće braniti dok je god tu Dominik Livaković. Taj njegov potez Čačić je očito želio nagraditi, pa mu je dao priliku u Kupu. Konačno, moralo se vidjeti u kakvom je stanju nakon što dugo vremena nije branio. To naravno ne znači da klupski vojnik Zagorac izgubio mjesto drugog vratara, odnosno vratara za kup natjecanje. Vidjet ćemo kako će se dalje odvijati ta "kup priča", hoće li u idućem kup okršaju braniti Nevistić ili Zagorac.

Linker
03. svibanj 2024 12:10