Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
DVOSTRUKA SREĆA

Stižu dobre vijesti nakon Petkovićevog povratka iz Beograda, proradio još jedan prvotimac s Maksimira

U skorom vremenu mogao bi biti spreman za nadolazeće izazove
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. listopad 2023. 06:26

Bruno Petković vratio se iz Beograda i jučer se priključio treninzima Dinama u Maksimiru. Trenirao je skupa s ostatkom momčadi. Naravno, to ne znači da će igrati u subotnjoj utakmici u kojoj Modri gostuju kod Gorice.

Trener Sergej Jakirović sigurno neće riskirati sa svojim napadačem, ako ovaj neće biti potpuno zdrav. Niti će Petković sam odlučivati hoće li igrati. To se, naime, dogodilo dva puta - jednom je žarko želio zaigrati u derbiju protiv Majstora s mora na Poljudu, drugi put protiv Turske u Osijeku. I oba puta nije bilo dobro za njegovo zdravlje.

Za Dinamo i Jakirovića je najvažnije da Petković potpuno ozdravi i bude spreman za najveće napore. To isto važi i za Zlatka Dalića jer će mu biti itekako potreban za zaključne kvalifikacijske utakmice protiv Latvije i Armenije. Dobro smo vidjeli kako je napad Vatrenih bez Petkovića sterilan. Za plavu četu je, pak, najvažnije da se Petkoviću stanje nakon što je participirao protiv Turaka nije previše pogoršalo, te da bi, po našim informacijama, mogao u skorom vremenu biti spreman za maksimalne napore.

Kad će to biti, definitivno se još ne zna, ali ako trenira s ostatkom momčadi onda se logično nameće da bi Brunin povratak na teren mogao uslijediti dosta brzo. Dinamu sad slijedi zgusnut raspored utakmica, u HNL-u i Konferencijskoj ligi, Petković će biti neophodna figura, uostalom, s Arijanom Ademijem dijeli kapetansku traku, pa je osim u igračkom smislu bitan i kao vođa momčadi.

Još jedna dobra vijest za Dinamo je i povratak treninzima punim kapacitetom Darija Špikića, koji se ozlijedio na utakmici sa Slavenom Belupom, 16. rujna, te je preskočio utakmice s Rudešom, Hajdukom i Istrom u HNL-u, te onaj ogled u Prištini s Ballkanijem. Kao i Petković, Špikić je jučer trenirao s momčadi, međutim, niti s njim se neće riskirati, pa je također neizvjesno hoće li biti u rosteru za ogled s Goricom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 09:48