ZELJKO HAJDINJAK Cropix
MOMČAD ZA LUDOGOREC

Što će napraviti Čačić? Klupska srebrnina vjerojatno seli na klupu, Drmić špica, ali postoji i jedna dvojba

Trener Ante Čačić promišlja s kojim snagama krenuti u uzvrat protiv Ludogoreca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 11:02

Jučer je počela prodaja ulaznica za uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka Dinamo - Ludogorec (utorak, 9. kolovoz, 20 sati). Do 15 sati u nedjelju prodano je 3.100 ulaznica. Tu, naravno, nisu uračunate godišnje ulaznice, kojih je modri klub prodao 4.400.

Ako se zna da se ulaznice kad je Dinamo u pitanju najbolje prodaju dan prije utakmica, te na sam dan odigravanja, onda je za vjerovati da će Modri imati jako lijepu podršku navijača s tribina.

Raspored minutaže

A s kakvim će udarnim sastavom Ante Čačić u utorak krenuti na Ludogorec? Treba prvo pogledati kako je rasporedio minutažu protiv Varaždina. Vidjeli ste da je odmarao Ristovskog, Perića, Menala (koji, doduše, ima hematom na nozi), Drmić i Baturina igrali su dvadesetak minuta, Ademi desetak... Dakle, iako Čačić zna iznenaditi, za vjerovati jest da će oni koji su odmarali biti u udarnom sastavu protiv Bugara. Jedini je problem Menalo zbog ozljede, njega vjerojatno neće biti. Onda desno ostaje dvojba Ivanušec ili Špikić, vjerojatno će prije Ivanušec, iako nije u nekoj formi.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Da, dobro ste vidjeli, Bruno Petković u utorak ne bi trebao startati u sudaru s prvakom Bugarske, Čačić ga vrlo moguće seli na klupu. Odigrao je Petković siromašno protiv Varaždina, ali vjerojatno njegovo moguće seljenje na klupu nema isključivo veze s tom utakmicom, nego i s nekim ranijim izdanjima, kao, recimo, s onom dionicom u Razgradu. Hoće li to biti neka vrsta poruke za Petkovića, poziv na buđenje? Preuzima li Josip Drmić definitivno vlast kao prvi napadač? Takav rasplet uopće nije nemoguć. Petković mora početi igrati nogomet adekvatan njegovoj igračkoj klasi ili bi ga Čačić zaista mogao otpisati, prekrižiti. Ne doslovno, ali ako neće startati kao udarni napadač u europskim utakmicama, to bi se moglo baš tako zaključiti.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Treba biti oprezan

Da, Petković je vrijedan igrač, krucijalan, nije ga lako gurnuti niz stepenice i baciti u drugi plan, ali Čačić će teško dozvoliti da i dalje toliko oscilira u igri. Čačić zna dugo trpjeti neke igrače, ali kad mu prekipi, onda nema milosti. Makar tu treba biti oprezan jer svlačionica je uvijek uz Petkovića, pogotovo stariji igrači. Ne treba zaboraviti da on i klupska “srebrnina”, očekuje se u njegovom slučaju unosan transfer. Sve je to dosta komplicirano kad je on u pitanju, ali kad jednom krenu zvižduci navijača, kao što se to čulo u Varaždinu, onda nastaje za Petkovića veliki problem.

Moglo bi se dogoditi da protiv Ludogoreca na klupu preseli i Lauritsen. Povratnik Boško Šutalo se pokazao dosta dobrim, tako da je vjerojatno da će zaigrati u paru s Perićem.

Mogući sastav za Ludogorec

Livaković - Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi - Ivanušec, Baturina, Oršić - Drmić

Linker
20. travanj 2024 03:08