Situacija u Ateni otprije tjedan dana nije bila idilična

 YIANNIS PANAGOPOULOS Afp
INFORMACIJA IZ PRVE RUKE

Što čeka Modre na vrelom atenskom uzvratu? Javio se bivši dinamovac: ‘Sreo sam Hrvate...‘

Nekadašnji igrač Dinama objašnjava situaciju u grčkoj prijestolnici uoči dolaska hrvatskog prvaka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 22:17

Mnogi dolijevaju ulje na vatru koja gori između AEK-a i Dinama, no Luka Capan, hrvatski nogometaš koji živi i igra u grčkoj prijestolnici, kaže nam da Atena prilično mirno čeka uzvrat.

- Utakmice AEK-a i Dinama glavna su tema u AEK-u i među njegovim navijačima, mi ostali imamo svojih briga, živi se normalno, sreo sam Hrvate po gradu u restoranima, nemaju briga ni problema sigurnosne prirode, čak su i moji iz kluba kazali da su vidjeli Hrvate koji su poslovno ili turistički u Ateni i da nitko nije imao nikakvih neugodnosti - rekao nam je Capan, koji igra za novog prvoligaša Kifisiju, klub koji je geografski u Ateni susjed AEK-u i s njim ima dobre odnose.

Capan ne gleda grčku televiziju, novine ne može čitati jer tek je stigao pa mu nije poznat jezik, dakako ni pismo, no portali i dalje puno pišu o tome...

- Neću moći na dvoboj u subotu jer kreće nam prvenstvo, igramo na gostovanju 5-6 sati vožnje autobusom udaljeno od Atene, u Giannini.

image

Luka Capan

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Rezultat prve utakmice određuje taktiku i atmosferu uzvrata, no odluka pada na OPAP Areni. Mislio sam ići na prvi susret ovdje koji je odgođen, no sada nisam u prilici. Nadam se da će sve proći sportski, da neće biti nikakvih poteškoća. Ne bi trebalo. Šteta što se do svega ovoga došlo, očekivalo se da će AEK i Dinamo odigrati dvije tvrde utakmice na razini Lige prvaka, ovako mnogo toga utječe na raspoloženje pa i na ishod.

Capan je Zagrepčanin, igrao je za Dinamo u mlađim kategorijama i kratko boravio u prvoj ekipi, u Ateni je stigao ovog ljeta iz mađarskog Honveda. U Grčkoj dio političara, mediji i AEK-ov milje žive priču o ubojstvu navijača i BBB-ima koji su u zatvoru, ostali se bave svojim temama. No, dolazak Dinama bit će vrući čin, drugi pokušaj utakmice koja jednom nije odigrana. Vruć prije svega za igrače Modrih koje će dočekati oko 32 tisuće, ili koliko ih već bude, "nabrušenih" fanova Žuto-crnih.

- Kad bi se igrala jedna utakmica rekao bih da će odluka pasti udarcima s bijele točke, da čak niti produžetak neće biti dovoljan, ali ovako u dva susreta rezultate prve utakmice ima utjecaj u tome kako će točno biti... - konstatirao je Capan.

U svakom slučaju očekuje se daleko jače osiguranje oko stadiona dan prije utakmice i na dvan susreta, neovisno što je prilično vjerojatno da Dinamovih pristaša ovaj put neće biti i da će s te strane sve proći u miru. Drugi su sama zbivanja na stadionu, hoće li osim glasne potpore domaćinu na OPAP Areni biti i gađanaj dinamovaca predmetima s tribina. Možemo se samo nadati da neće...

Linker
19. svibanj 2024 02:50