Sadegh Moharrami i Andreas Ulmer

 MATIJA DJANJESIC Cropix
SUPROTNA MIŠLJENJA

Strahonja: Ne možete ništa zamjeriti sucu kod penala; Samovojska: Tu nema ničega, to se ne svira!

Jedini pogodak na utakmici je postignut iz kaznenog udarca o kojem će se još dosta pričati
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2022. 21:19

Dinamo nije uspio doći do pobjede protiv Salzburga. Presudio je pogodak Okafora iz kaznenog udarca u 71. minuti, a taj dvoboj Moharramija i Ulmera sudac Andris Treimanis je presudio dovoljnim za jedanaesterac. Tu situaciju komentirao je sudački ekspert Mario Strahonja za HRT.

"Nepotreban, neoprezan zahvat obrambenog Dinamovog igrača. Iz perspektive suca on vidi ruku na protivničkim prsima. Ovdje nema pretjeranog intenziteta. Suci ozbiljnih liga osjećaju bolje ovakve duele, oni bi možda bili bolje postavljeni i drukčije procijenili ovu situaciju, odnosno intenzitet kontakta. No, iz perspektive suca vi ne možete njemu ništa zamjeriti. Što se VAR-a tiče, on ovdje nema mogućnost promjene", rekao je Mario Strahonja za HTV-u.

Nogometni stručnjak Anton Samovojska je drukčijeg mišljenja.

"Svakog dana gledam nogomet, vikendom puno više i ovakvih dvoboja vidim u najjačim ligama jako puno i ne svira se jedanaesterac. Ruka je bila na prsima, ali nije bilo nikakvog povlačenja, ni udarca po nogama, ničega", rekao je Samovojska, a Strahonja je dodao:

"Vidi se da je igrač pao samo jer je vidio ruku na ramenu. Ovdje je nedostajalo njegovog iskustva jer ipak ne sudi u velikoj ligi i nedostaje mu ovakvih utakmica", smatra sudački ekspert.

Linker
25. travanj 2024 19:20