DAMIR KRAJAC Cropix
NOVA ZVIJEZDA

Šuriken iz Saitame osvaja Maksimir: ‘U Japanu ima igrača za Dinamo. Otkup ugovora? Možda se nešto pričalo‘

"Hrvati su fizički snažniji i viši, pa takve nedostatke moram neutralizirati brzinom i tehnikom"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. prosinac 2023. 14:53

Baš se slatko smijao Japanac Takuro Kaneko kad je saznao da su ga hrvatski novinari prozvali Šuriken iz Saitame. Jasno, došao je na razgovor s novinarima u pratnji svog prevoditelja Kena Sulimanovića.

- Ha, ha, ha... Nemam problema s time, ako vas to veseli zovite me tako.

Na neki način je preko noći postao jedna od zvijezda Dinama, zabija odlučujuće pogotke, gura odlučujuće asistencije. Navijači Modrih ga cijene, kad ga trener Jakirović izvadi iz igre, uvijek je ispraćen s pljeskom. Definitivno, vrlo brzo je postao ljubimac modrih poklonika. Igrao je dobro i protiv Ballkanija, bio je jedan od najboljih igrača momčadi Sergeja Jakirovića. Više uopće nije tema je li ispao pojačanje za Dinamo. Jest!

- Bilo nam je teško izboriti ovaj prolaz u Konferencijskoj ligi, pao nam je veliki teret s leđa, ali smo uspjeli prezimiti u Europi. Prvi dio europskih kvalifikacija nisam imao prilike pokazati sve što znam i mogu, tako da mi je drago što sam u nastavku europskog putovanja dao doprinos pozitivnim rezultatima Dinama - kazao je Japanac u uvodu.

image


DAMIR KRAJAC Cropix

Naravno da je sretan zbog svojeg statusa, ali nije skroz svjestan da je postao ljubimac Maksimira. Zapravo, svjestan je onako, pomalo...

- Ne znam hrvatski jezik, pa ne mogu pročitati sve što se o meni piše u vašim medijima. Opet, osjećam podršku navijača, vidim da me podržavaju na tribinama, to mi jako puno znači i zahvalan sam im na tome. Zbog toga želim u svakoj utakmici dati sve od sebe, odužiti im se na takvoj podršci. Opet, bez obzira na to što ne znam jezik, do mene dolaze neke informacije, zato kao cijela momčad osjećam odgovornost prema navijačima, suigračima i rezultatu.

Hrvati su snažniji i viši

Je li Kaneko uopće svjestan suparništva Dinama i Hajduka, važnosti pobjede u nedjelju?

- Jesam, definitivno jesam. Svjestan sam veličine hrvatskog derbija, a Hajduk nam je i glavni konkurent u borbi za naslov prvaka. Igrao sam prošlu utakmicu u Splitu, osjetio o kakvoj se momčadi radi na suprotnoj strani. Ipak, mi tu utakmicu nismo bili dobri, možemo i moramo biti puno bolji u nedjelju.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Ima li u japanskoj ligi još igrača za Dinamo? Kakva je razlika između japanske i hrvatske lige?

- Ne bih o imenima, ali japanski nogometaši su brži i niži, puno igrača igra u ligama Petice, tako da svakako kod nas ima još igrača koji bi bili pojačanja za Dinamo. Koja je razlika između hrvatske i japanske lige? Hrvatski su nogometaši fizički snažniji i viši, pa takve nedostatke moram neutralizirati brzinom i tehnikom. I svi klubovi protiv Dinama igraju zatvoreno, a to u Japanu nije slučaj, tamo uvijek svi igraju na pobjedu. Ovdje vidim da se mnogi vesele kad izjednače rezultat, kad uzmu bod. Kod nas u Japanu nije tako, kod nas nitko nije zadovoljan bodom, nas vesele samo pobjede.

Je li već Dinamom razgovarao o budućnosti, hoće li klub otkupiti njegov ugovor sljedećeg ljeta?

- Nismo još išli tako daleko u našim razgovorima, ali možda se nešto o tome pričalo s mojim agentom, ne znam. Opet, tu sam na posudbi do kraja sezone, ima još puno vremena za takve razgovore - zaključio je izvrsni japanski ofenzivac.

Zvijezda u Japanu? Bruno Petković!

Priupitan je Kaneko na jučerapnjem druženju bi li danas neki igrač Dinama mogao biti zvijezda u japanskoj ligi. Odgovor je bio brz i jasan...

- Bruno Petković!

3+6

Kanekov je učinak za Dinamo, ima 3 gola i 6 asista

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 06:15