Petar Sučić

 Ronald Gorsic/imago Sportfotodienst/profimedia
DIREKTOR REPREZENTACIJE

Susjedi razočarani odlukom dinamovca: ‘Nije nam svejedno. Nismo Brazil, moglo se to naslutjeti‘

‘Svojevremeno sam ga osobno kontaktirao, no preusmjerio me na svoje agente‘
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2024. 19:26

Mladi nogometaš Dinama Petar Sučić odabrao je igrati za reprezentaciju Hrvatske. Iz susjedne BiH imali su velika očekivanja od njega, više su ga puta zvali u A selekciju, no 20-godišnji veznjak na kraju je ipak izabrao Vatrene i postao zapravo samo jedan od nogometaša koji su se, boreći se s ovom dvojbom, odlučili za ovakav ishod.

Na tu temu za SportSport govorio je Zvjezdan Misimović, direktor Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Naravno da nam nije svejedno, naša želja je bila da Sučić igra za A tim. Svojevremeno sam ga osobno kontaktirao, no preusmjerio me na svoje agente. Tada su mi rekli da je možda bolje da igra za mladu reprezentaciju jer kao nije još za 90 minuta u A vrstu. Rekao sam im da možda i nije trenutno, ali da je u našim najozbiljnijim planovima. Ali evo, odigralo se kako se odigralo - započeo je Misimović pa nastavio:

- Rekli su oni meni da ima nekih poziva iz Hrvatske, moglo se naslutiti da će ovako završiti. Svjesni smo svi da postoji mogućnost da se neki igrači odluče za Hrvatsku ili Srbiju, kao što se odluče za nas iz recimo Austrije ili Njemačke. To je tako, naše je da radimo, pratimo i pokušamo sve one koji imaju kvalitetu i neke veze s BiH da privolimo da nas odaberu. Nismo realno Brazil pa da se lako odreknemo bilo koga, pa niti onih igrača koji nas danas ili sutra mogu napustiti.

Ostavila je trenutna situacija u problemima Igora Jankovića, izbornika u21 reprezentacije BiH. Uz Sučića, nedavno je ostao i bez Silvija Ilinkovića, donedavnog igrača Rijeke. Ilinković se također odlučio igrati za Hrvatsku, naravno, ako se ukaže prilika.

Sučić je, pak, 16 puta nosio dres juniorske i osam puta dres mlade reprezentacije BiH, no sada je odlučio igrati za Hrvatsku.

Linker
27. travanj 2024 13:33