RONALD GORSIC Cropix
VRIJEDNOSTI HNL IGRAČA

Šutalo najcjenjeniji, Baturini i Vuškoviću eksplodirala cijena, a najveći pad bilježi zvijezda Osijeka

U Dinamovim redovima vrijednost je narasla i Luki Ivanušecu koji sada vrijedi 12 milijuna eura
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. lipanj 2023. 14:39

Transfermarkt je ažurirao vrijednost nogometaša u HNL-u, a i prema posljednjoj procijeni na tržištu je i dalje najcijenjeniji igrač hrvatske lige Josip Šutalo čija je vrijednost ostala nepromijenjena u odnosu na dosadašnju (18 milijuna eura). Međutim, iza njega su se dogodile velike promijene.

Martin Baturina je procijenjen na čak 15 milijuna eura, drugim riječima u odnosu na prije samo godinu dana njegov iznos na Transfermarktu se upeterostručio, odnosno i više nego udvostručio u odnosu na posljednju procijenu! U Dinamovim redovima vrijednost je narasla i Luki Ivanušecu koji sada vrijedi 12 milijuna eura, dva milijuna više nego do sada dok je za milijun eura pala Petkoviću i Drmiću, odnosno dva milijuna Livakoviću koji više ne vrijedi 14 nego 12 milijuna eura.

Marko Livaja ostao je na osam milijuna eura, ali jeTransfermarkt podigao tržišnu vrijednost Luki Vuškoviću koji vrijedi čak šest milijuna eura. Matija Frigan je s 850 tisuća "skočio" na 3,5 milijuna eura, Nediljko Labrović s 2 na 2,8 mil. eura, a Veldin Hodža s milijun na čak tri milijuna eura. Istovremeno nije bilo puno korekcija u vrijednosti igrača Osijeka.

Vrijednost je bitnije narasla Ramonu Mierezu kojeg je Transfermarkt procijenio na 2,5 milijuna eura te Adrianu Leonu Barišiću koji prema specijaliziranoj stranici danas vrijedi dva milijuna. Najveći pad vrijednosti je doživio Kristijan Lovrić koji više nije procijenjen na četiri milijuna kao donedavno nego svega milijun i pol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:35