RONALD GORSIC Cropix
‘SVE MI JE U MAGLI‘

Suze Dinamova junaka koje će pamtiti cijeli život: ‘Rođen sam u Zagrebu, zabio u LP, nema jače od toga‘

Napadač Modrih ostvario je svoj dječački san i postigao pogodak u elitnom nogometnom natjecanju
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2024. 23:19

Nakon gotovo punih 26 godina Dinamo je upisao gostujuću pobjedu u Ligi prvaka. Modri su s 2:0 slavili na Red Bull Areni protiv Salzburga golovima Sandra Kulenovića i Brune Petkovića.

Posebno je emotivan bio Dinamov broj 17 koji je postigao vodeći pogodak:

- Nisam još ni svjestan, dečko sam koji je rođen u Zagrebu, odrastao u Zagrebu, prošao Dinamovu školu, zabio za Dinamo u Ligi prvaka, nema jače od toga. Došli smo ovdje pobijediti, tako nas je trener postavio, to je najvažnije. Sve mi je još sad u magli, samo se sjećam da je lopta ušla unutra, to je sve čega se sjećam. Bile su suze radosnice i to ću pamtiti, ispunio sam svoj dječački san. Ova momčad ima puno pojedinaca, uvijek će netko iskočiti. Mi smo momčad koja osvaja, koja ima karakter koji je nešto nenadmašno, to se vidi i po prošloj sezoni. Nadam se da sudar s protivničkim vratarom neće ostaviti posljedice jer sada sam vruć, vidjet ćemo sutra kako ću se osjećati. Okrećemo se sada prvenstvu, to nam je sada najvažnije.

Zatim je govorio i Petar Sučić:

- Napravili smo sve što smo se dogovorili, bila je teška utakmica i teški uvjeti. Na kraju je pobjeda zaslužen rezultat. Sporije smo ušli u utakmicu, ali čim smo se privikli na uvjete i osjetili protivnika bilo je lakše pa smo se samo sve više i više dizali. Teško gostovanje, no sve je potpuno zasluženo

Zaista sjajni golovi?

- Odlično iznošenje lopte i utrčavanje sve do 16-erca. To treniramo i vježbamo, trener nas je prije utakmice upozorio da okrećemo stranu i to smo dobro iskoristili. Lijepe akcije smo isto tako istrenirali.

Dinamo je ispred Bayerna?

- Izgubili su? Aufff... Nisam to mogao zamisliti, pogotovo nakon prve utakmice. Naravno da je slatko. Volio bih da smo i prvi, no ovo je realno stanje. Imamo četiri boda i hrabro ćemo ih skupljati dalje.

Idući protivnik je Bratislava?

- Tako je, idemo utakmicu po utakmicu. SHNL nam je prioritet, osjetili smo protiv Istre koliko to mogu biti teške utakmice. Okrećemo se Osijeku, a onda ćemo vidjeti kad i kako dalje. Ja moram nastaviti naporno raditi, utakmice su svaka tri dana i nema vremena ni za što osim da ostaneš tvrdo na zemlji i okrećeš se novim izazovima.

- Mi smo bili isti igrači kao i prije Bjelice. Trenutno je ovakav moment, radimo jako dobro i mogu samo reći da se na treninzima zahtijeva sto posto, kako to i svaki trener zahtijeva. Trebao nam je dokazati da vrijedimo, to je dokazao u razgovoru s nama. Sigurno da je donio nešto novo, to su pokazali i rezultati.

Pred kamere HRT-a izašao je i Bruno Petković:

- Odličan je osjećaj, primaran je rezultat i tri boda su bila neprikosnovena. To je pravi vjetar u leđa, a naravno da je slađe i to što sam zabio gol. Da, dostigao sam Mislava Oršića po broju golova u Europi, lijepa je stvar, ali nikad nisam bio tip koji previše gleda statistiku. Drago mi je zabiti gol, ali uvijek ću biti igrač koji preferira tri boda. Tražili smo pobjedu, bili smo svjesni svoje kvalitete. Prije dvije godine igrali smo protiv njih, a i tad smo bili svjesni da smo mogli bolje. Sad smo izašli s jasnim uputama i ovo je potpuno zaslužena pobjeda. Idemo u dobrom smjeru, bit će to još bolje.

Linker
23. listopad 2024 23:52