Marco Guida

 ALESSIO MORGESE Dppi Via Afp
HRVATSKA U LIJEPOM SJEĆANJU

Talijan sudi veliki europski okršaj Seville i Dinama na Pizjuanu, na tri utakmice dosudio čak 5 penala!

Hrvatskim klubovima Guido je sudio dva puta, oba puta u pretkolima Europske lige
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. veljača 2022. 12:11

Dinamo i Sevilla doznali su tko će im dijeliti pravdu u četvrtak na stadionu Sanchez Pizjuan u prvoj utakmici play-offa za plasman u osminu finala Europske lige. Bit će to talijanska šestorka koje će predvoditi glavni sudac Marco Guida. Prvi pomoćnici su Filippo Meli i Giorgio Peretti, četvrti sudac Luca Pairetto, VAR je Paolo Valeri, a AVAR Daniele Doveri.

Guida je 40-godišnjak iz Pompeija, na listi FIFA-e je od 2014. i u prvoj je UEFA-inoj kategoriji sudaca (zajedno s hrvatskim arbitrima Bebekom, Jovićem i Strukanom) drugoj kategoriji po kvaliteti iza elitne. Hrvatsku ima u lijepom sjećanju, budući da je 4. rujna 2014. sudio prvu utakmicu reprezentacija u karijeri, prijateljski dvoboj Hrvatske i Cipra koji je u Puli s dva pogotka u 2:0 pobjedi obilježio Mario Mandžukić.

Hrvatskim klubovima sudio je dva puta, oba puta u pretkolima Europske lige. Prva utakmica 2015. između Aberdeena i Rijeke završila je 2:2, dok je u drugoj 2017. Osijek protiv Luzerna slavio s 2:0. Ove sezone sudio je dvije utakmice u skupinama Lige prvaka (Bayern - Dinamo 5:0 i PSG - RB Leipzig 3:2), u Europskoj ligi sudio je jedan dvoboj (Braga - Crvena zvezda 1:1) i na te tri utakmice čak pet kaznenih udaraca!

Sudio je u pobjedi Seville kod Krasnodara od 2:1 u Ligi prvaka 2020., sudio je i posljednji Derby della Madonnina između Intera i Milana početkom veljače...

Linker
21. rujan 2024 16:04