DAVOR PONGRACIC/CROPIX
POTRESNE RIJEČI

Teško bolesni bivši vratar Dinama dao zadnji intervju u životu: ‘Znam da dan X dolazi‘

Koch je u Dinamo došao 2007. godine i odigrao 39 utakmica. S Modrima je osvojio naslov prvaka i Kup
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2024. 12:40

Bivši vratar Dinama Georg Koch proživljava najteže, vjerojatno i posljednje dane svoga života. U svibnju je otkrio da ima rak gušterače i doktori su mu rekli da neće dugo živjeti.

Za njemački Sport1, odradio je, kako kaže, posljednji intervju. Tvrdi da su mu neki dani bolji, a neki lošiji te da je znao da se mora boriti s opakom bolešću.

- Ima dana kada sam depresivan i glava mi je prazna, ali ima i dana kada bih mogao čupati drveće. To se ne može objasniti, Nm mogu reći kako će biti sutra. Ponekad sam navečer dobro raspoložen. Legnem u krevet, a ujutro ne mogu disati. Prošao sam kemoterapije i uzimao lijek iz Sjedinjenih Američkih Država koji nažalost nije odobren u Njemačkoj. Koštao me nekoliko maraka, ali zato sam još živ - kazao je.

Postavili su mu pitanje što misli o činjenici da mu je ovo posljednji intervju:

- To je vrlo emotivan trenutak. Nisam puno spavao sinoć prije ovog intervjua... Čovječe, samo znam da dan X dolazi.

Vrijeme provodi na selu, smatra da ne treba svaki dan biti na naslovnicama medija, a također želi i "zaštititi" svoju obitelj:

- Tu se osjećam ugodno i želim da tako ostane. Ne želim svaki dan puniti naslovnice medija, najviše zbog svoje djece, koju su svaki dan ispitivali u školi: "Što nije u redu s tvojim tatom?" Oni su lagali za mene, a ja to ne želim. Ponekad poželim da sve ovo brže prođe. Veselim se što su djevojka i moja djeca uz mene - zaključio je njemački vratar.

Koch je u Dinamo došao 2007. godine i odigrao 39 utakmica. S Modrima je osvojio naslov prvaka i Kup, a na kraju sezone napustio je Maksimir.

Linker
13. rujan 2024 15:46