Arijan Ademi

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
STIGLE LOŠE VIJESTI

Težak udarac za Dinamo u ključnom trenutku sezone! Modri ostali bez kapetana, Ivanušec možda u nedjelju...

Nije puno bolja situacija ni u Sevilli: Njih očekuje veliki gradski derbi nakon ogleda s Dinamom.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. veljača 2022. 16:24

Arijan Ademi bio je najveća žrtva dvoboja s Lokomotivom. Ušao je s klupe na poluvremenu, jer Željko Kopić je vidio da stvari ne idu u pravom smjeru, nije uspio Ademija potpuno odmoriti. I već nakon 10-ak minuta morao je iz igre, jer je stradao u sudaru sa suigračem Josipom Mišićem. To je jedna od onih večeri, kad ništa ne ide kako treba, tada se događaju i ovakve bizarne ozljede.

Ademi je ponedjeljak proveo na pretragama i snimanjima, do pisanja ovog teksta nismo imali informaciju koliko je ozljeda mišića ozbiljna, međutim, prema ljutitoj Ademijevoj reakciji i prvim prognozama nakon utakmice jasno je da nitko ne misli da je bezazlena. Ademija neće biti protiv Seville, vrlo je izvjesno da ga nećemo vidjeti niti protiv Osijeka, u derbiju u Gradskom vrtu, uz nadu da ta stanka ipak neće biti puno dulja.

Protiv Seville neće igrati niti Luka Ivanušec. Za njega je ovaj tjedan važan, oporavi li se od problema s trbušnim mišićem, mogao bi biti na raspolaganju za Osijek, što bi za Modre sigurno bila sjajna vijest, vidjeli smo i u Sevilli i protiv Lokomotive koliko nedostaje njegov učinak.

Dino Perić i Komnen Andrić nisu još spremni, propustit će obojica i Sevillu, osim ako Kopić procijeni da se s Andrićem isplati riskirati, a upitan je i dalje Kevin Theophile-Catherine, koji bi možda i mogao biti spreman za četvrtak, ali je moguće da će ga Kopić poštedjeti za utakmicu u Gradskom vrtu. Dosta problema, nije lako Dinamovu treneru, no, to je prilika i da neki drugi igrači dobiju više prilika.

image
CRISTINA QUICLER Afp


Breaking news u Sevilli, Julen Lopetegui ne može računati na najmanje četiri, vjerojatno i pet igrača. Rekik, Montiel su ozlijeđeni, Kounde i Ocampos imaju kartone, a izgledno da će susret propustiti i Martial. No, ne radi se o Dinamu, već o idućem dvoboju u Primeri, Sevilla igra veliki, gradski derbi s Betisom. Vuku se još repovi iz nedavnog Kup susreta, tada je Betis pobijedio i prošao dalje, a sad je Sevilli 'pod mus'. Izgubila je Lopeteguijeva momčad dva boda kod Espanyola, Real je malo odmaknuo i sad su tri boda u 'najvažnijoj utakmici' ipak prioritet.

U Sevilli se više priča o tom derbiju s Betisom, nego o Dinamu, iako sam Lopetegui uvijek napominje da ih čeka težak posao u Zagrebu, da je Dinamo zahtjevan suparnik i da tih 3:1 ne jamči ništa. No, s obzirom na te ozljede i izostanke protiv Betisa, ne zna se još što namjerava Lopetegui u Zagrebu, kako će izgledati Sevillinih 11. Ovi koji ne mogu protiv Betisa, a nisu ozlijeđeni, Kounde i Ocampos, vjerojatno će igrati, ali kako će Sevillin trener rasporediti snage ostalima? Da vuk bude sit i ovca cijela, da Sevilla izbori osminu finala Europske lige, a opet momčad ostane spremna i svježa za Betis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 08:47