ALBERTO PIZZOLI Afp
DUGA PAUZA

Težak udarac za Milan uoči Dinama! Trener velikana utučen: ‘Razočarani smo, on je važan igrač‘

Milan će biti bez važne karike koja je pretrpjela ozljedu lijevog potkoljeničkog mišića
Piše: HinaObjavljeno: 21. listopad 2022. 21:08

Igrači Milana morat će se naviknuti na naporan raspored jer ih očekuje sedam utakmica u 22 dana prije nego što Serie A ode na pauzu za Svjetsko prvenstvo, rekao je Stefano Pioli, trener "Rossonera, idućeg suparnika Dinama u Ligi prvaka.

Milan do pauze očekuje pet utakmica u Serie A, te dvije u Ligi prvaka. U subotu talijanski prvak dočekuje Monzu, a potom u utorak gostuje u Zagrebu protiv Dinama u Ligi prvaka.

"Moji momci su dosta igrali, ali ja imam skupinu jakih igrača", rekao je Pioli novinarima.

"Moja jedina želja je da momčad igra na razini na kojoj zna. Utakmica u Monzi označava početak razdoblja u kojem ćemo odigrati sedam utakmica u 22 dana, a važno je da počnemo dobro," istaknuo je.

U posljednja tri ligaška susreta Milan je upisao tri pobjede (Verona, Juventus, Empoli), ali i upisao dva poraza od Chelsea.

"Moramo gurati i fokusirati se samo na sebe, a ne na protivnike. Dobili smo tri uzastopna ligaška meča, a sada moramo pokušati nastaviti jer trebamo bodove," istaknuo je Milanov strateg.

image
FRANCK FIFE Afp

Milan će biti bez vratara Mikea Maignana koji je pretrpio ozljedu lijevog potkoljeničnog mišića tijekom treninga u srijedu.

"Razočarani smo zbog Mikea, on je važan igrač. Mislim da će izbivati ​​barem do siječnja," rekao je Pioli dodavši kako se u momčad vraćaju veznjak Charles de Ketelaere i branič Simon Kjaer.

Milan se trenutačno nalazi na trećem mjestu Serie A sa 23 boda, tri manje od lidera Napolija, te bod manje od drugoplasirane Atalante.

U skupini E nakon četiri kola Milan i Dinamo imaju po četiri boda, drugi je RB Salzburg sa šest, dok je na vrhu Chelsea sa sedam bodova.

Linker
19. travanj 2024 05:26