Danijel Jumić i Nenad Bjelica

 O.behrendt/imago Sportfotodienst/profimedia
MAKSIMALNO POVJERENJE

Tko je čovjek koji mijenja Bjelicu? Njegova je vjerna sjenka, znaju se u dušu, čak su i igrali zajedno

Igrom slučaja debitirat će pod reflektorima Lige prvaka u Mozartovu gradu
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 05. listopad 2024. 22:54

I u razgovorima bliskima "plavoj" svlačionici, kao i samome klubu, nitko ne radi preveliku dramu oko Bjeličina isključenja. Poslije monegaškog šoka usred Zagreba, to je s jedne strane logično, dok je s druge i navika, jer dobar dio dinamovaca već ima iskustvo igranja bez prvog trenera na klupi.

Bjelica će, dakle, prema propozicijama Uefe, odraditi jednu utakmicu suspenzije, i to protiv Red Bulla u Salzburgu, u trećem kolu Lige prvaka, a umjesto njega "vršitelj dužnosti" bit će njegova porečka veza - Danijel Jumić.

Čovjek koji je Bjeličina vjerna sjenka još od dana iz Osijeka, kada je vršio dužnost voditelja Škole nogometa, nakon čega je prihvatio Bjeličin poziv te je s njime prvo otišao u Trabzonspor, kasnije Union, a sada i Dinamo, 38-godišnjak je koji je na klupi Istre 1961 odradio 23 utakmice kao trener, ali čovjek ima i bundesligaško iskustvo, s obzirom na to da je mijenjao Bjelicu za vrijeme "slučaja Sane". Tada je u tri utakmice upisao pobjedu protiv Darmstadta, remi s Mainzom te poraz od RB Leipziga. Vrlo solidan učinak...

image

Danijel Jumić

GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Sada će, međutim, igrom slučaja, debitirati i pod blještavim reflektorima Lige prvaka, u Mozartovu gradu, gdje će se voditi kao trener, dok će Bjelica nakon postavljanja taktike s tribine davati dodatne potrebne upute. Nismo sigurni da i Red Bull Arena ima dva bijela, ulaštena stolca na tribini, no gdje god sjedio, Bjelica će u Jumića imati maksimalno povjerenje. Europski gledano, u prvom mandatu u Dinamu, u dijelu utakmice s Viktorijom Plzen, te u prvoj utakmici s Benficom, na klupi je bio Rene Poms, i to s dvije pobjede.

Pred Jumićem nije lak zadatak, no on i Bjelica znaju se u dušu, još iz doba Kärntena, gdje su igrali zajedno, stoga među njima i pogleda na nogomet nema previše nepoznanica. Štoviše, njihovi automatizmi prilično su uigrani. Koliko dobro, doduše, otkrit će Salzburg.

Linker
05. listopad 2024 22:54