Jakirović i Perković

 RANKO SUVAR Cropix
VRŠITELJ DUŽNOSTI

Tko je privremeni trener Dinama? Bio je član Kopićeva, Čačićeva, Bišćanova i Jakirovićeva stožera

Na Maksimir je prvi puta stigao u ljeto 2020. kada je bio u stožeru U19 momčadi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. rujan 2024. 13:09

Nakon otkaza Sergeju Jakiroviću Dinamo će s prefiksom v.d. trenera voditi Sandro Perković, 40-godišnji Siščanin, član nekoliko prethodnih stožera modrih.Trenersku karijeru počeo je u austrijskom niželigašu Ilzeru u kojem je 2016. završio onu igračku. Radio je kao trener u mlađim kategorijama Graza, a u listopadu 2018. postao je pomoćnik Željku Kopiću u ciparskom Pafosu.

Na Maksimir je prvi puta stigao u ljeto 2020. kada je bio u stožeru U19 momčadi, a vratio se u Dinamo nakon kraće epizode u ciparskom Akritasu. Bio je pomoćnik u stožeru Kopića i Ante Čačića, potom samostalno šest mjeseci, odnosno 27 utakmica, vodio latvijsku Rigu, prije novog povatka u Dinamo prije godinu i pol dana.

image
LUCIJA OCKO Cropix

- U Latviji je doista bilo sjajno. Momčad smo s četvrtog doveli na drugo mjesto pri čemu smo se do zadnjeg kola borili za naslov prvaka. U kvalifikacijama za Konferencijsku ligu odigrali smo šest utakmica i pritom upisali četiri pobjede uz jedan remi i jedan poraz. Putem smo svladali slovački Ružomberok. U svakom slučaju, bilo je to baš lijepo i uspješno iskustvo. Kako nam se po završetku sezone nisu poklopile vizije u kojem bi smjeru trebali ići momčad i klub, odlučio sam se na povratak u Dinamo. Bio sam u kontaktu s trenerom Antom Čačićem koji me pitao jesam li za opciju povratka u stožer. I tu smo se dogovorili. Puno je mladih igrača u Dinamu, puno je posla, trebamo se pripremiti za europske izazove, probati osvojiti dvostruku krunu. Naravno, kad Dinamo zove nema previše razmišljanja. Sve smo dogovorili u nekoliko minuta - kazao je Perković tada za klupske stranice.

U posljednjih godinu i pol dana bio je član Čačićeva, Bišćanova i donedavno Jakirovićeva stožera, a sada će privremeno voditi momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 13:13