DAMIR KRAJAC Cropix
SN ANKETA

Tko je trener kojeg biste htjeli u novoj sezoni vidjeti na klupi Dinama? Izdvojili smo dva glavna kandidata

Čačić, Milanič ili netko treći? Što će odlučiti čelnici Dinama? S nestrpljenjem se očekuje njihova objava
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. svibanj 2022. 07:25

Očekivalo se da Dinamo jučer donese odluku o treneru za novu sezonu, ali to se nije dogodilo, što je jasan dokaz da u Maksimiru nisu sigurni što im je činiti.

Ante Čačić (68) je u nekoliko završnih kola u kojima je vodio momčad samo potvrdio ono što smo već i znali o njemu. Smiren, racionalan, prepun samopouzdanja kojeg zna prenijeti na igrače u svlačionici. Stoga ga igrači vole i cijene, te se velika većina njih nada da će Čačić biti taj koji će ih povesti u novu sezonu.

image

Ante Čačić

DAMIR KRAJAC Cropix

"Oduševio me Ante Čačić s onim što nam je donio u svlačionicu, odmah je svakome od nas skinuo s leđa teret od 20 kilograma. Njegova mirnoća i način na koji prilazi nogometu su sjajni".

To su riječi Josipa Mišića, iskusnog igrača koji je prošao kroz ruke mnogih trenera. I to je - čujemo s brojnih strana - stav većine igrača u svlačionici.

image

Darko Milanič kao trener Maribora

NAINA HELEN JAMA Tt News Agency Via Afp

Darko Milanič (54) slovi za iskusnog slovenskog trenera koji je godinama radeći u Mariboru ostavio dubok trag. Šest puta bio je prvak Slovenije, a uzeo je i tri kupa. Maribor je vodio u čak 440 utakmica.

Međutim, izvan Maribora Milaničeva karijera nije tako uspješna. Vodio je jako kratko Leeds (6 utakmica), Slovan iz Bratislave (31 utakmica), do nedavno i ciparski Pafos (11 pobjeda, 14 remija i 8 poraza), ali bez opipljivog rezultata. Stoga mnogi dvoje je li on doista trener za Dinamo, koji je ipak dobra razina više od Maribora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 19:43