Bišćan i Šimić

 CROPIX
PLANOVI ZA NOVU SEZONU

Tko odlazi, a tko ostaje u Maksimiru? Pred Bišćanom i Šimićem je težak posao, jedno ime je posebno zanimljivo

Čak 25 Dinamovih nogometaša je na privremenom radu u drugim sredinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. svibanj 2023. 06:00

Stav maksimirskog kluba oko posuđenih igrača je jasan. Dinamo će s nekima raskinuti ugovore, jer od 25 njih koji su na raznim adresama, određeni broj njih nikada neće zaigrati u Dinamu, tako da ih nema smisla plaćati kako bi igrali u drugim klubovima, a na te plaće se troši oko 3,5 milijuna eura. Nije još odlučeno s kojim će igračima na posudbi raskinuti ugovori.

Ima tu nekoliko zanimljivih igračkih pitanja. Jedno je svakako - Sandro Kulenović. U posljednje tri sezone, igrajući na posudbama u Rijeci i Lokomotivi, Kulenović je postigao 30 pogodaka i ubilježio 15 asistencija. Fina je to brojka u obje “konkurencije”. Sandro ima ugovor s Dinamom još dvije godine i sad zapravo mora dobiti odgovor na pitanje vide li ga u Maksimiru ili ne. Petković vjerojatno odlazi ovog ljetnog mercata, ostaje Josip Drmić, a mogući dolazak Matije Frigana ne znači da Kulenović odmah ispada iz kombinacija, jer Frigan može igrati na bočnim pozicijama. Ako pak Dinamo dovede i Vipotnika, onda bi šanse Kulenovića za povratak u plavi dom bile očito manje.

image

Dario Šimić i Igor Bišćan

Foto: Cropix, Ilustracija: Sn

Štefulj ne igra od 1. travnja

Nadalje, tu je Mario Ćuže koji je odigrao sjajnu sezonu u prvaku BiH, mostarskom Zrinjskom. Postigao je ove sezone devet pogodaka i ubilježio deset asistencija. Spominjalo ga se i kao jednog od igrača kojeg bi htjela Rijeka u onoj priči oko transfera Frigana u Dinamo, Mario bi došao kao “dodatak” onoj traženoj riječkoj cifri od 3 milijuna eura.

Što će biti s Mahirom Emrelijem, Azerom kojem istječe posudba u Konyasporu? On nije bio na razini ove dvojice, u turskom prvenstvu zabio je samo jedan pogodak. Je li možda on u nekakvim Bišćanovim planovima ili ga Dinamo više ne želi? Modri su i u potrazi za lijevim bočnim igračem. To je očito definitivno stalna krizna pozicija u plavoj momčadi. Eto, i Igor Bišćan je opet Roberta Ljubičića vratio na tu poziciju, makar ga je kod preuzimanja Dinamove klupe gurnuo na njegovu idealnu poziciju u vezi. Istina, ne znamo da li ga Bišćan i iduće sezone vidi na lijevom boku ili ga je samo stavio na tu poziciju iz razloga kako bi u vezi isprobao Marka Bulata.

Dinamo ima jednog lijevog beka na posudbi, to je Daniel Štefulj koji je u Celju, međutim zadnju utakmicu za slovenski klub odigrao je 1. travnja, nakon toga je nestao sa scene. Štefulj je iz Rijeke doveden u Dinamo da bude standardni lijevi bek. Tako se barem u plavom domu zborilo kad su ga angažirali. Odlično je igrao u Rijeci, ali u plavom domu se nije nametnuo. Što s njim nakon isteka posudbe u Celju?

Ili što s Antoniom Marinom i Nikom Jankovićem koji su u Rijeci? Markom Tolićem koji je u Mariboru? Vidi li ih Bišćan kao igrače za Dinamo? Osim ovih priča oko mogućih dolazaka i odlazaka plavih nogometaša u nadolazećem prijelaznom roku, nekako je u drugi plan pala priča oko igrača na posudbama. To je još jedan veliki posao koji zajedničkim snagama moraju obaviti Dario Šimić i Igor Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 04:27