RONALD GORSIC Cropix
STRAŠAN PODATAK

To nisu napravili ni Real, Barca niti Bayern: Dinamo je pobjedom ušao u povijest!

Ovo je Dinamo koji može proći skupinu Lige prvaka! Kovačić? Hvala Kova, pravi si dinamovac...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. rujan 2022. 21:35

I to je moguće, Dinamo je bacio na koljena i Chelsea, u sedam godina matirao je sva četiri najveća londonska kluba, redom Arsenal, Tottenham, West Ham i Chelsea i na nevjerojatan način upisao je u povijesti europskih natjecanja kao prvi klub kojem je to uspjelo. Prije Reala, Barcelone, Bayerna, Juventusa, Milana... Nitko nikad nije tako pokorio britansku prijestolnicu kao Modri. Nakon ovog mogu se prijaviti u Premier ligu.

Junačka borba, pa i patnja, pogotovo u završnici utakmice, nagrađeni su trijumfom za sve vremena. Već je Dinamo dobivao na startu Lige prvaka, ali ovo je vjerojatno čak veći pothvat nego prije tri godine nad Atalantom kad je bilo 4:0. Chelsea je nešto drugo, pogotovo ovako kompletan, dok je ekipa iz Bergama tada ipak prvi put zaigrala u Ligi prvaka.

Nakon deset utakmica trebali su doći lanjski prvaci Europe da bi Dinamo pokazao da se može i braniti, nakon deset utakmica u kojima je primao golove sačuvao je mrežu. Utakmicu karijere odigrao je Ljubičić, kolosalno je branio i napadao,, Livaković je još jednom bio sjajan, cijela obrana izvrsna, a Mislav Oršić je otrov za Engleze.

Ante Čačić odbio je ući u otvorenu borbu s Chelseajem, iako su mnogi sugerirali da igra svoje pa što bude. Dinamov trener sazidao je utvrdu pred vratima, a ofenzivne akcije bazirao na ispucavanjima na Petkovića i njegovo odlaganje suigračima. Iskusni Čačić napravio je dobar posao. Iako su Modri imali problema, a Chelsea se često vrzmao po kaznenom prostoru, ali koja to ekipa na svijetu ne doživi isto protiv njih? Kako li se samo West Ham u subotu grčevito trgao da izdrži i nije mogao.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Bio je europski Dinamo, hrvatski prvak na razini Lige prvaka, ovo je Dinamo koji može proći skupinu Lige prvaka! Modri su još jednom demonstrirali u kakvu su se ekipu razvili jer po brzini reakcija, po ritmu igre i samopouzdanju u stanju su nositi i s takvim ekipama kao što su Bluesi.

Vezni red u startu nije bio na visini, griješili su u dodavanjima i zato je Dinamo bio prisiljen na obranu, a Chelsea stiskao. No, kako je igra tekla Dinamo se oslobađao i rastao, nakon sjajnog bijega i gola Oršića imao je i druge šanse. Thomas Tuchel kao da je sjedio na iglama, u 20. minuti tražio zvao je Kovačića, davao mu savjete i htio korigirati igru, no do kraja prvog dijela nisu puno napravili.

Nijemac je u stanci promijenio formaciju, umjesto stopera Azpilicuete uveo je još jednog ofenzivca Ziyecha, a Koulibalyja je stavio na Oršića jer Fofana je ostao u magli. Napadali su, ali za njih prolaza nije bilo.

Mateo Kovačić imao je emotivnu utakmicu, prije susreta razdragano je mahao obitelji i prijateljima na tribinama, ali nije to bila prava igra Vatrenog, ostao je nedorečen. Hvala Kova, pravi si dinamovac!

Linker
21. svibanj 2024 09:34