Zasad ništa od mlade okosnice Kačavenda - Baturina - Stojković

 RANKO SUVAR Cropix
OPERACIJA ČEKA I KAČAVENDU?

To se dogodi jednom u sto godina: Evo kako se Stojković ozlijedio na zagrijavanju, prognoze su katastrofalne

Dvojac koji je nedavno stigao u Maksimir iz redova Lokomotive odmah se našao u problemima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 20:11

Potvrdile su se najgore sumnje. Luka Stojković mora na operaciju, puknuo mu je prednji križni ligament i izostat će se terena najmanje šest mjeseci! Kažemo najmanje, jer u takvim slučajevima, neki liječnici predviđaju i oporavak do devet mjeseci, jer to smatraju idealnim oporavkom.

Nevjerojatan je to peh za Stojkovića i Dinamo, nešto što se događa valjda ‘jednom u sto godina’. Mladi hrvatski reprezentativac i veliki talent baš je potpisao ugovor života s Dinamom, već je i zaigrao u onoj utakmici sa Spartom, odlično je odradio svoju minutažu, tih 25 minuta kad je bio dočekan pljeskom s tribina nakon što je zamijenio Baturinu. Trebao je to biti početak velike karijere u plavom dresu, predstavljanje buduće velike zvijezde. Nakon toga, trebao je istrčati u udarnoj postavi protiv Rijeke, a onda je strašna ozljeda stigla na - zagrijavanju! Dečki su igrali tzv. ‘ševu’, a onda je Luka jednostavno proklizao. Koljeno se zarotiralo i sve je otišlo k vragu. Najveće Dinamovo pojačanje ovog ljetnog mercata sad mora na operaciju i dugotrajnu rehabilitaciju. Na terenu ga se može očekivati tek idućeg proljeća!

Težak udarac

Naravno, to je i užasna vijest za trenera Jakirovića. Računao je na Stojkovića kao na zamjenu za Ivanušeca, mladić je u konačnici i dobio njegov broj 7. Sada od toga neće biti ništa. Dugo su se najavljivali transferi Stojkovića i Lukasa Kačavende iz Lokomotive u Dinamo, kompletno ljeto. Na kraju su stigla obojica, ali vidite što se dogodilo sa Stojkovićem. A nažalost, prije toga i s Kačavendom. On je također imao operaciju koljena, pa se Dinamo kod ugovora s njim morao zaštiti. Lokomotiva će dobivati odštetu po broju odigranih Kačavendinih utakmica za maksimirski klub. Dinamo je doveo Kačavendu na posudbu do zime, s opcijom otkupa ugovora...

Stojković je stigao iz Lokosa za 3 milijuna eura, a toliko bi Modri trebali platiti i za Kačavendu ako se odluče za otkup ugovora. I eto, kako je ispalo, u Dinamo je stigao dvojac iz Lokomotive, Kačavenda s operiranim koljenom, a Stojković mora na operaciju koljena! Uz dodatak da smo saznali da bi se moglo dogoditi da Kačavenda s vremenom ode na još jednu operaciju koljena. Iako Kačavendin ligament nije ovog trenutka u problemu i slovi kao kandidat za momčad, nedavno su mu liječnici, hrvatski i njemački, savjetovali novu operaciju, jer bez nje će teško izbjeći novu težu ozljedu. Ode li Kačavenda na operaciju, a preporuka je u što skorije vrijeme, neće niti njega biti dugi niz mjeseci na travnjaku.

Na novu operaciju ne treba zbog toga što prva operacija nije uspjela, dapače, nego zbog toga što se po nekim procjenama prerano vratio na teren, nije prošao dovoljno dugu rehabilitaciju. Pa bi bilo dobro da se novom operacijom koljeno definitivno uspješno sredi do kraja, da se prođe nova rehabilitacija, ali onako baš kako treba, pa da Kačavenda dalje nastavi karijeru bez ikakvih problema, da ostvari veliki nogometni potencijal.

Eto, Dinamo je trebao imati mladu okosnicu Kačavenda - Baturina - Stojković, a sad od toga neće biti ništa... Baš žalosna priča. Ovakav peh kod ulaznih transfera u plavom klubu se ne pamti. To je nesreća na ‘entu potenciju’.

Gabriel Vidović još uvijek nije riješen, ali postoji realna šansa da se to ipak dogodi

Stojkoviću je sada sigurno najteže, ali isto tako, klub će sad morati reagirati i umjesto njega dovesti novog igrača na mjesto koje je ostalo prazno odlaskom Luke Ivanušeca u Feyenoord. Mogao bi to biti mladi Gabriel Vidović (19), o kojem smo već dosta pisali. U ponedjeljak je u jednom stranom mediju izašla informacija da je sve dogovoreno s Modrima i da dečko iz Bayerna uskoro postaje novi član svlačionice, ali u klubu su to demantirali.

Nikakvog dogovora još nema, Vidović nije riješen, ali kao što smo već naveli, postoji realna mogućnost da se to dogodi, kažu nam da je bliže nego jučer. Iz menadžerskih izvora pak doznajemo da je Ramon Mierez izrazio želju da dođe u Dinamo, ali da je Osijek i dalje tvrd kad se radi o tom transferu. Ostanak Petkovića i dolazak Miereza? Uz još jednog stranca stopera koji se najavljuje? Da, to bi sakrilo tugu zbog ovog užasnog događaja s Lukom Stojkovićem. (do)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 15:00