DAMIR KRAJAC Cropix
KOMENTAR BIVŠEG SUIGRAČA

‘To što Bišćan s Rijekom nije dobio Hajduk ništa ne znači, Dinamo je drugi klub, a on se zna nositi s pritiskom‘

‘Igor je najbolje rješenje za Modre, radoholičar je i perfekcionist‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. travanj 2023. 14:00

Ivica Vrdoljak igrao je s Igorom Bišćanom za Dinamo, te u sezoni 2007./08. postigao jedini pogodak u zagrebačkoj pobjedi nad Hajdukom 1:0. Danas je Vrdoljak u menadžerskim poslovima, a kako gleda na Bišćana kao trenera?

- Bišćan je definitivno u ovom trenutku najbolje rješenje za Dinamo. Imao je put od Rudeša, preko Olimpije, Rijeke i mlade reprezentacije do modre klupe, a gdje god je radio napravio je rezultat. Radoholičar je i perfekcionist, iz svake situacije želi izvući maksimum. Nadam se da će nastaviti s uspjesima kakve je postizao. Derbiji za svakoga imaju posebno značenje, ali za njega je utakmica prije svega borba za tri boda i ništa ne prepušta slučaju. Možda za susrete kao što je s Hajdukom ima malo više respekta, neću kazati da postoji nervoze, međutim, igrao je previše velikih utakmica... To što s Rijekom nije dobio Hajduk ništa ne znači, Dinamo je drugi klub. On je trener koji neće dopustiti da ga ponesu emocije. Zna se nositi s pritiskom i to prenijeti na ekipu.

Čega se sjećate iz tog derbija 2007. godine?

- Da je Guela izveo korner, ja utrčao i u skoku zabio. To je bio mršav derbi što se igre tiče, no lijepa je uspomena.

Što očekujete od derbija u nedjelju?

- Puno. Nadam se da će za gledatelje biti lijepa utakmica jer Dinamo je praktično osigurao naslov prvaka, Hajduk tek može podići atmosferu pred finale Kupa. Nema straha od poraza, pa se nadam da susret neće biti taktički previše zatvoren. Kao prijatelj Igorov i Ante Tomića, koji mu je pomoćnik, želim im pobjedu i slatku proslavu titule na Poljudu. No, prije svega volio bih lijepu utakmicu za publiku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 03:45