Harry Kane

 AXEL HEIMKEN Afp
NISU IMALI MILOSTI

Treba li Dinamo strahovati? Ludi vikend za europske suparnike, protivnici Modrih nemilo trpali mreže

Njemački protivnici ukupno su zabili 10 golova, Monaco je postigao tri, a visoko je slavio i Milan
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. rujan 2024. 12:43

Uoči premijernog nastupa u novom sustavu natjecanja Lige prvaka, nogometaši Dinama su u derbiju na domaćem terenu izgubili od Hajduka i tako prekinuli dugačak niz bez poraza.

Za razliku od Modrih, svi njihovi suparnici iz ligaške faze elitnog natjecanja koji su igrali ovog vikenda iskazali su visoku razinu forme, pa se postavlja pitanje trebaju li se dinamovci zabrinuti uoči puta u München gdje ih u utorak čeka raspoloženi Bayern...

Bavarci su na današnjem gostovanju kod Holstein Kiela uvjerljivo slavili rezultatom 1:6 uz hat-trick engleskog napadača Harryja Kanea. Momčad trener Vincenta Kompanyja vodeća je u Bundesligi s tri pobjede u tri uvodna kola.

Dobro ide i Borussiji Dortmund koja je na drugom mjestu s dva boda manje od Bayerna. Žuto-crni su u petak pred svojim navijačima svladali Heidenheim 4:2.

Monaco je također ostvario sigurnu pobjedu, gostovanje kod Auxerrea završilo je 0:3 za momčad iz Kneževine koja je trenutačno treća na ljestvici s tri pobjede i jednim remijem.

Celtic je upisao i šestu uzastopnu pobjedu u novoj sezoni, na domaćem terenu nadvisio je Hearts 2:0 te nakon pet kola škotskog prvenstva ima pet pobjeda i gol-razliku 14:0.

Milan je zabio čak četiri gola Veneziji i 4:0 pobjedom izašao iz krize. Prvo im je to slavlje otkad je trener Paulo Fonseca ljetos zasjeo na trenersku stolicu.

Slovan iz Bratislave gostovao je kod Dunajske Strede te je u 90. minuti iz kaznenog udarca stigao do pobjede 1:2. Momčad bivšeg Dinamovog igrača Marka Tolića je vodeća u prvenstvu Slovačke s bodom više od Žiline.

Utakmica RB Salzburga s Austrijom Klagenfurt odgođena je zbog snijega, dok Arsenal u nedjelju igra gradski derbi u gostima kod Tottenhama.

Linker
15. rujan 2024 12:44