ZELJKO PUHOVSKI Cropix
REZIME POBJEDNIKA

Trener AEK-a progovorio o tretmanu: ‘Sve je bilo u dobro, od hotela do stadiona, zahvaljujem se svima‘

‘Znali smo kakav je Dinamo na Maksimiru, u drugom poluvremenu nestala je napetost
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. kolovoz 2023. 23:16

Trener AEK-a Argentinac Matias Almeyda nije krio zadovoljstvo, komentirao je preokret njegove ekipe u drugom dijelu kad je zaigrala daleko bolje i izborila konačnih 2:1.

- Znali smo kakvog protivnika imamo, jak je kad ima loptu u posjedu, a potom smo promijenili stvari je smo mi preuzeli igru, nismo im više dali da napadaju, prezentirali smo jako dobar nogomet. Inzistirali smo na svojem stilu i u drugom smo dijelu to uspjeli provesti u djelo. Ništa još nije gotovo, igra se još 90 minuta – rekao je Almeyda.

Kako je uspio tako transformirati momčadi?

- Bilo nam je jasno kako Dinamo želi igrati, htjeli smo to spriječiti, mi smo podbacili u prvom dijelu, osjećali smo napetost, nama je to bila prva utakmica u Europi ove sezone, trebalo nam je vremena da uđemo u ritam. U drugom poluvremenu ta je napetost nestala, zaigrali smo bolje, znali samo da Dinamo postiže puno golova na ovom stadionu i morali smo preuzeti rizik, ali na kraju taj nam se rizik isplatio.

Navijači AEK-a su sada sretni nakon crnog tjedna, uoči uzvrata, a u strahu od kazne UEFA-e, poručio je onima koji će doći na OPAP Arenu:

- Pobjedu samo poklonili navijačima i obitelji poginuloga. U Hrvatskoj je sve bilo dobro, u hotelu, na stadionu, zahvaljujem policiji i hotelskom osoblju, nisu svi odgovorni za postupke nekolicine neodgovornih. Od naših navijača očekujemo da nas bodre kao prošle sezone, najvažnija je na kraju sigurnost.

Linker
03. svibanj 2024 19:15