RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MODRI NA PRIPREMAMA

Trener Kopić otkrio kakva je situacija s pojačanjem iz Argentine: ‘Mi smo napravili sve što smo mogli...‘

Osobno sam zadovoljan kako je klub pristupio ovom poslu - rekao je Kopić
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 05. siječanj 2022. 13:27

Strateg Dinama Željko Kopić odradio je uvodnu press konferenciju uoči starta zimskih priprema (10. - 21. siječnja). U Rovinj će Kopić povesti 23 igrača, od kojih će se šestorica (Ademi, Mišić, Tolić, Theophile-Catherine, Šutalo, Špikić) kasnije priključiti zbog "poštivanja epidemioloških protokola". Iz perspektive domaće lige, radi se o dosta bitnim pripremama, ali i prijelaznom roku, s obzirom na to da se očekuje napeta HNL utrka u proljetnom dijelu. A kada se govori o igračkoj križaljci, u Dinamu puno toga ovisi o napadaču Martinu Ojedi, transferu koji je bio gotov pa se onda ispostavilo da ipak nije, a o kojemu Kopić ovako govori:

- Klub je napravio sve u maksimumu svojih mogućnosti, s igračem je sve definirano, on ima želju za dolaskom, ali još uvijek nismo dobili zeleno svjetlo od kluba. U idućih nekoliko dana očekujemo da će se ta stvar definirati i vidjet ćemo kako će to izgledati u narednim danima. No ono što mogu reći jest to da sam zadovoljan kako se klub postavio u tom transferu, išli smo do maksimuma svojih mogućnosti, pojašnjava Kopić.

Njegove riječi sugeriraju da bi se, ako do posla s Ojedom uistinu dođe, moglo raditi o rekordnom ulaznom transferu zagrebačkog kluba.

- Nisam išao gledati sve iznose, ali mislim da bi to bio tu negdje, najveći ulazni transfer. Ojeda trenutačno ima kvalitetu za naš klub, ali ima i potencijal za još veće stvari, i zbog toga je klub napravio sve što je mogao da se taj posao realizira. Ojeda može igrati i u sustavu s dva napadača i u sustavu s tri, ali igrao je i ofenzivnu osmicu u rombu, on je igrač koji se može koristiti unutar više sustava igre, i zato ima visoku vrijednost. Ako do toga ipak ne dođe, mi imamo odličnu momčad, ali nije nemoguće da se onda okrenemo u nekom drugom smjeru glede pojačanja. Prijelazni rok je tek počeo i generalni stav kluba je da naši igrači, osobito oni koji su nosioci igre, nisu na prodaju. Ali isto tako, znam da se stvari u nogometu mijenjaju na dnevnoj bazi, i ovisno o daljnjem tijeku prijelaznog roka mi ćemo reagirati kako bismo imali kvalitetnu momčad za nastavak sezone. Pokriveni smo na svim pozicijama, ali ako se pokaže prilika za dovođenjem nekoga, zašto ne. Nama je primarni cilj da nosioce igre dovedemo u optimalno stanje, i onda će to nama biti najveće pojačanje, smatra trener "modrih". Dinamo se, međutim, već pojačao, a usput i oslabio konkurenta - momčad Osijeka - dovođenjem Petra Bočkaja. Kopić je otkrio u kakvoj ulozi vidi novog člana svog rostera.

- Mi smo prije svega gledali igrače koji bi nam mogli dići kvalitetu u nekim fazama igre. Pero može donijeti veliku kvalitetu u ofenzivnoj organizaciji, sposoban je napraviti razliku, a to nam treba. Igrali mi s tri ili četiri iza, on će biti na lijevoj strani, svi vjerujemo u njega, on nam je kvalitetno rješenje za sve taktičke opcije.

Kopić je sada i službeno trener i sportski direktor, izmaknuo se iz statusa privremenog rješenja...

- Još jednom moram naglasiti da sam s klubom u ovom trenutku dogovorio samo odraditi jesen do kraja, niti u jednom trenutku moja ambicija nije bila nametati se u prvi plan, dovoljno ih se tako guralo. Klub je onda donio svoju odluku, složili smo se da možemo nastaviti suradnju, u konačnici, sretan sam i ponosan. Sportski direktor? Sve što radi sportski sektor, analiziramo i komuniciramo zajedno, tako i donosimo odluke, ali ja preuzimam odgovornost za igrače koji dolaze i odlaze.

Trener Dinama o konkurentima nije želio previše...

- Uz dužan respekt Osijeku, Hajduku i Rijeci, mi smo okrenuti isključivo sebi, vjerujemo u sebe, i bez obzira na konkurente, ako budemo na pravoj razini, kvalitetniji smo od svih drugih momčadi.

Osvrnuo se Kopić i na tretman Marka Tolića, koji ne igra previše.

- Čak su mi se i u Kranjčevićevoj s tribine navijači derali da ga ubacim, stavili me pod pritisak, pa sam ga uveo, haha. Tolić je talentiran igrač, razgovarali smo, ali razina talentiranosti je jedno, a funkcioniranje unutar sustava nešto drugo. I zbog toga me zanimaju ove pripreme, želim ga vidjeti u nekim zahtjevima, kako će se on tu snaći. Marko ima neosporno ogroman talent, osobno jako volim takve igrače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:04