RONALD GORSIC Cropix
ČEKA IH EUROPSKA LIGA

Trener Sparte nahvalio svoju momčad pa priznao: ‘Ovakvo otvaranje utakmice nismo očekivali‘

Praška Sparta po treći će put u posljednje četiri sezone igrati u glavnoj fazi Europske lige
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 21:44

Nakon samo 24 minute igre praška Sparta je na domaćem terenu poravnala ukupan rezultat u doigravanju za Europsku ligu protiv Dinama. Precizni su bili Lukáš Haraslín (2) i Asger Sörensen (24), a za potpuni šok pobrinuo se Filip Panák u 67. kad je zabio za 3:0. Dašak nade i produžetke Dinamu je donio Martin Baturina krasnim pogotkom u 71. minuti, ali taman kad su Modri krenuli po još, Victor Olatunji je zabio u 87. za konačnih 4:1. Sparta je izborila Europsku, a Dinamo je pao u Konferencijsku ligu...

- Izuzetno sam ponosan trener u ovom trenutku. Utakmica je bila odlična u svakom pogledu. Bila je to jedna od onih u kojoj smo igrali sa svim srcem, ali također bistrog uma. Uspjeli smo uz pomoć nevjerojatnih navijača iza nas - započeo je trener češkog sastava Brian Priske za O2 TV nakon utakmice.

- Dobro smo odradili svih 90 minuta, dečki su se stvarno borili i davali sve od sebe. Kad se činilo da će Dinamo iz pritiska zabiti drugi gol, pojavio se Olatunji. Ali da smo tako dobro otvorili utakmicu, golom u drugoj minuti, to stvarno nismo očekivali - priznao je Priske čija će Sparta po treći put u posljednje četiri sezone igrati u glavnoj fazi drugog najprestižnijeg europskog natjecanja.

Linker
03. svibanj 2024 10:56