Ante Čačić

 Damir Krajač/Cropix
PORAZ KAO UPOZORENJE

Tri važna igrača Modrih mogla bi propustiti novo neugodno gostovanje. Čačić: ‘Nema nikakve krize‘

Osijek samo bod, Šibenik nula bodova. Za Dinamo ne bi bilo dobro da ne dobije ni treću u nizu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. ožujak 2023. 23:11

Modri su nakon šibenskog posrtanja jučer poslijepodne odradili trening, krenula je priprema za utakmicu s Istrom 1961. Kao niti na Šubićevcu, Čačićeva momčad neće biti kompletna niti na Drosini. Kao što znate, u Šibeniku je nastradao Josip Šutalo, još se ne zna težina ozljede, možda će morati i na pregled magnetskom rezonancom. Luka Ivanušec također ima problema, ne vjerujemo da će protiv Istre 1961 biti u kadru, ne treba riskirati.

Konačno, Luka je povratnik u Vatrene, u plavom klubu ga žele pripremiti i poslati potpuno zdravog na reprezentativno okupljanje. Isto tako ne treba riskirati niti s kapetanom Ademijem pred njegov odlazak u Kinu, nikad se ne zna, mala ozljeda vrlo se brzo može pretvoriti u neku težu neugodu. Zato će Dinamo vjerojatno bez trojca Šutalo-Ivanušec-Ademi zaigrati protiv Istre 1961.

- U Šibeniku su nas pokopala dva pogotka koje smo primili u dvije minute. Jedan iz prekida, a vidjeli ste drugi, događa se... - kazao je trener Čačić.

Da taj drugi je bio veliki kiks Mišića, i takvom majstoru i jednom od krucijalnih igrača može se dogoditi greška.

- Možda je ovaj poraz došao u pravo vrijeme i da je prenio poruku: "Dečki još prvenstvo nije gotovo, još nismo prvaci!" Taj poraz nas mora mobilizirati.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Čačić realno gleda na posrtanje.

- Činjenica jest da smo u prvom poluvremenu stvorili premalo dobrih situacija za gol, da smo si dozvolili ta dva olako primljena pogotka. U drugom poluvremenu je bio primjetan trud, imali smo dosta pokušaja, izvana i iznutra, ali zabili smo samo jedan pogodak i Šibenik je zasluženo pobijedio. I da, da netko krivo ne shvati, to što pričam o našim greškama, ne znači da umanjujem trijumf Šibenika koji je zaista dobra momčad. Kompaktni su, opasni u kontrama. To je novo dizajnirana momčad, potpuno različita od one s kojom smo igrali u tri utakmice prije.

Naravno, ovaj poraz od Šibenika je i upozorenje za sudar u polufinalu kupa.

- Apsolutno! Ali ne trebamo raditi nikakvu paniku, i takva utakmica kao u subotu se može dogoditi. I nažalost se dogodila. Mi nemamo krizu rezultata i igre. Dobro, u zadnje dvije utakmice izgubili smo pet bodova, ali nema tu nikakve krize.

Osijek samo bod, Šibenik nula bodova... Sad slijedi Istra, ne bi bilo dobro da Dinamo ne pobijedi tri utakmice zaredom, to se rijetko događa u HNL-u.

- Protiv Osijeka smo odigrali jako dobru utakmicu, nedostajao je samo pogodak više, imali smo dosta prilika. Možda je i dobro što nam tako brzo nakon poraza od Šibenika dolazi utakmica s Puljanima. To je prava prilika da se vratimo na pobjedničke staze.

Dinamo u Pulu putuje u utorak. U ponedjeljak će Modri odraditi trening, nakon toga i još jedan u utorka ujutro i onda kreću na poluotok. Popričali smo malo i o ozlijeđenim igračima.

- Šutalo je dobio udarac u tetivu, pa smo ga mijenjali u poluvremenu. Perića, Ademija i Ivanušeca smo odmorili jer su osjećali tegobe. Vidjet ću do puta za Pulu kakva će s njima biti situacija. Ademi osjeća zamor u trbušnom zidu i preponama, za Rijeku u Maksimiru bi trebao biti spreman - zaključio je Čačić

Inače, valja i zabilježiti da je na Šubićevcu Theophile odigrao 150. utakmicu u plavom dresu.

Kratka promjena sustava

U drugom poluvremenu šibenske utakmice, Čačić je igrao s trojicom u zadnjoj liniji, u sustavu 3-5-2. Igrali su u zadnjoj liniji samo jedan stoper Theophile i dva beka, Ristovski i Ljubičić.

- Odlučio sam se uvesti Drmića, pa sam onda mijenjao sustav. Trebali smo biti intenzivniji po bokovima, trebalo je malo više lopti dolaziti s strane Špikića i Bočkaja. Baš nije bilo tako - kaže Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 16:34