Ivica Banović

 TOM DUBRAVEC Cropix
PRIHVATILI POZIVNICU

Turnir na kojem su igrali Modrić i Kovačić ponovno će imati jaka imena: Juventus, Manchester United...

Starta 21. izdanje prestižnoga međunarodnog Memorijalnog juniorskog turnira Mladen Ramljak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. srpanj 2024. 21:17

U četvrtak, 1. kolovoza, starta 21. izdanje prestižnoga međunarodnog Memorijalnog juniorskog turnira Mladen Ramljak, pri čemu će premijerno na ovom natjecanju zaigrati dvostruki europski prvak Juventus, a drugu godinu zaredom i trostruki osvajač europske krune Manchester United.

U skupini A će se, uz domaćina Dinamo, nadmetati Panathinaikos, Juventus i Djurgården iz Stockholma, dok skupinu B čine Manchester United, Rapid Beč, Udinese i slovački Trenčin. Svojedobni finalist tadašnjeg Kupa prvaka, atenski Panathinaikos, u kojem je zvjezdane trenutke igračke karijere doživio i aktualni Dinamov predsjednik Velimir Zajec, bit će suparnik Plavima već prvog dana turnira.

Velika imena

U dosadašnjem 21 izdanju, dakle od 2003. godine, uključujući i ovogodišnji turnir, nastupilo je čak 79 različitih klubova ili reprezentacija i to iz 35 zemalja s 5 kontinenata. U tom je razdoblju sudjelovalo čak 11 klupskih kontinentalnih prvaka, od kojih šest osvajača Kupa/Lige prvaka, dva pobjednika znamenitog natjecanja Copa Libertadores u Južnoj Americi, kao i dva osvajača azijske Lige prvaka. Na turniru je ujedno nastupilo 16 različitih klubova iz pet najjačih europskih nacionalnih liga.

- Neizmjerno sam sretan i mogu reći uzbuđen što sam se nakon puno godina vratio u klub koji najviše volim i nadam se da ću svojim poznanstvima, vezana i prijateljstvima uvelike pomoći Dinamu u nadogradnji nekih stvari i pripomoći i u sportskom i operativnom sektoru najviše što mogu. U tu priču svakako spada i turnir Mladen Ramljak, drago mi je da sam ovdje u ulozi ambasadora jednog od najvećih turnira za mlađe uzraste.

Znajući kakva su sve imena ovdje igrala možemo reći da je to jedan od najvećih turnira za mlađe uzraste u Europi i ovom prilikom pozivam ljude da dođu u što većem broju da zajedno uživamo u nogometu. Pa, tu su i Manchester United, Juventus i moj nekadašnji klub Panathinaikos protiv kojeg ćemo i otvoriti svoj nastup na turniru - kazao je bivši napadač Modrih Silvio Marić, koji je pred medijima istupio u ulozi ambasadora turnira.

Dinamovu će juniorsku momčad, kao i prošle godine, predvoditi trener Ivica Banović.

image

Ivica Banović

TOM DUBRAVEC Cropix

- Drago mi je što sam i drugu godinu na turniru, lani nam je nedostajalo malo sreće jer smo u odlučujućoj utakmici u zadnjem kolu u skupini vodili protiv Manchester Uniteda s 4:2, a Englezi na kraju pobijedili s 5:4. Ma, to je stvarno veliki festival nogometa za mlade dečke, pogotovo kad vidimo da su na tom turniru igrali i Luka Modrić, Mateo Kovačić i brojni drugi proslavljeni igrači. A i sami dečki često pričaju o turniru, jedva čekaju zaigrati. Sjajno surađujemo s trenerom prve momčadi, Sergejom Jakirovićem, odlično se nadopunjujemo.

- Vjerojatno će na turniru zaigrati petorica, šestorica igrača koji su bili s prvom momčadi na pripremama. Još smo prošle godine, u suradnji sa sportskim direktorom Markom Marićem i voditeljem škole Ivom Milićem, dogovorili da nastupamo s mlađim godištem, a tako će biti i ovaj put. Protiv Panathinaikosa će, primjerice, u prvih 11 biti devetorica iz mlađeg godišta. Mislimo da će ih takav podražaj prije dovesti do seniorskog nogometa. Razvijanje igrača primarni je cilj akademije - naglasio je trener Banović.

Linker
30. kolovoz 2024 17:57