Ante Čačić i igrači Dinama

 Foto: Profimedia, Cropix/Ilustracija: Sn
ČEKAJU SE ODLUKE

U boj za najveću Čačićevu želju ulaze Hajduk i Crvena zvezda!? A na Maksimir bi opet mogla pokucati inspekcija

Na potezu su trener i sportski direktor kojem je, na oba fronta, brige zadala ozljeda Petkovića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. ožujak 2023. 14:41

Modre brine ozljeda Brune Petkovića koji se iz Splita vratio u Zagreb i neće konkurirati za utakmicu protiv Turske. Za sada nema odgovora na pitanje kad će biti spreman za igranje utakmica. Dobro, Čačićeva momčad ima komfornu situaciju na vrhu ljestvice, nema nikakve drame, ali ipak ne bi bilo idealno da Petko na duže vrijeme ostane izvan sastava jer već 1. travnja Dinamo igra na gostovanju kod Gorice, pa slijedi polufinale Kupa sa Šibenikom na Šubićevcu, a tri dana kasnije ogled s Lokosima koji se bore za europske pozicije i koji su na posljednjim utakmicama Modrima opasno prijetili i bili žilav suparnik.

Fina prednost

Iako je devet bodova u odnosu na Hajduk fina prednost, uvijek se sve može brzo zakomplicirati, a posebno je važno polufinale Kupa jer Dinamo cilja na oba trofeja. Tako da bi izostanak Petkovića mogao biti problem... Međutim, s druge strane, ako Petković neće moći, otvara se velika prilika za Josipa Drmića. Možda bi mu ozljeda Petkovića mogla “kupiti” novi ugovor s Modrima koji ima rok trajanja do ljeta 2024. godine. Jer, o tome smo pisali, trener i sportski direktor Ante Čačić nije razgovarao s Drmićem oko produljenja ugovora, iako mu je baš on donio Ligu prvaka, iako mu je baš on donio pobjedu u četvrtfinalu Kupa protiv Lokomotive, iako je ove sezone postigao 12 golova, samo jedan manje od Petkovića.

image

Josip Drmić

MATIJA DJANJESIC Cropix

Zvezda i Hajduk u igri

Podsjetimo, upravo je Drmić taj koji rješava Dinamove kup-utakmice, u tri sraza zabio je pet golova, po dva Borincima i Splitu, te taj jedan protiv Lokomotive u produžetku koji je otvorio put konačnom trijumfu.

Inače, opet se u Maksimiru vrti priča oko Bećira Omeragića, stopera Züricha. Znamo da ga je Dinamo želio dovesti već ove zime, ali nije se dogodilo. Ugovor Omeragića i Züricha istječe na ljeto ove godine, pa se pretpostavlja da bi modri klub mogao dovesti 21-godišnjeg igrača za prihvatljivu cifru, iako ga Transfermarkt cijeni na 6 milijuna eura. Koliko znamo, Čačić je baš zagrizao za Omeragića i želi ga dovesti, bio bi to prvi veliki posao trenera kao sportskog direktora.

image

Bećir Omeragić

SPP-JP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Spp-jp/shutterstock Editorial/profimedia

Odlazi Theophile, na ljeto bi se mogao prodati reprezentativac Josip Šutalo, Dinamo treba stopera. A Čačić baš Omeragića vidi kao rješenje i “posao svih poslova”. Zato čujemo da pregovori o njegovom dolasku traju, iako naši izvori tvrde da se u priču oko njegovog dovođenja guraju i Hajduk i Crvena zvezda. Naravno, ovdje treba spomenuti da će konačnu odluku donijeti nova četveročlana Uprava kluba. I da, naravno, treba navesti da će se od ljeta, nakon kraja sezone, možda karte drukčije dijeliti u plavom domu, doći će do nekih reorganizacija i raznih ideja. No koliko znamo, Čačić ozbiljno radi na dovođenju Omeragića...

Treći fan shop

Ovog tjedna dogodit će se još dva zanimljiva događaja. Po našim informacijama, u srijedu bi Maksimir opet mogla posjetiti - Sportska inspekcija. Tako bismo već sredinom tjedna mogli saznati jesu li događaji iz bliske prošlosti, a tu se primarno radi o zadnjoj Skupštini, bili regularni, je li sve odrađeno prema zakonu i postojećem Statutu. Baš nas zanima pravorijek Sportske inspekcije.

Također, Dinamo će otvoriti novi, ukupno treći fan shop s raznolikom ponudom za svoje navijače. Uz fan shop podno zapadne tribine na Maksimiru i onaj u samom centru grada u Jurišićevoj ulici, treći će biti smješten u kompleksu Arena Centar u jugozapadnom dijelu grada. U četvrtak 30. ožujka počinje program službenog otvorenja.

Aktivnosti počinju od 18 sati, pri čemu će u fan shopu biti organizirano druženje s igračima Dinama, koji će dijeliti autograme i fotografirati se s navijačima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:40