Slavlje Dinama

 Marko Lukunic/Xinhua News/Profimedia
ZARAZNO SAMOPOUZDANJE

U Dinamu ne samo da vjeruju u naslov prvaka Hrvatske: U Maksimiru smatraju da mogu do kraja i u Europi

Apsolutni svi su uvjerenja da, bez obzira na bodovni zaostatak, Modri opet trče po trofej
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. veljača 2024. 12:21

Od starta sezone razgovaramo s mnogim ljudima iz Dinama, od igrača, trenera do onih na rukovodećim pozicijama. Vjerujte, niti u jednom trenutku, niti kada se činilo da se momčad raspada poput Potemkinovih sela nismo čuli rečenicu koja bi dala i naslutiti da se neće obraniti naslov prvaka.

U Maksimiru apsolutno svi su uvjerenja, bez obzira na bodovni zaostatak za Rijekom i Hajdukom, da će Modri opet trčati šampionske krugove. Ne samo, to nakon četvrtka, nakon što je ugledni član Primere Betis pospremljen u povijest, čuli smo rečenice da se može do kraja u Konferencijskoj ligi! Optimizam u plavom domu je stalno naglašen, dobro nakon što se riješio Betis u Konferenciji naglo je dobio konture Hulka, ali ponavljamo, kad se radi o HNL-u nikada nije bio upitan.

Jučer smo prolazili Maksimirom, bacili smo nekoliko riječi su nekima vezanima uz Dinamo, a jedna rečenica bila je ovakva; ‘vidite, nakon svega što se događalo, nakon promjene trenera, neočekivanih poraza i šokova, ispadanja iz Lige prvaka, Europske lige, unutaranjih klupskih borbi, mi smo još uvijek u trci za tri trofeja!‘

image

Slavlje Dinama

Damir Krajac/Imago Sportfotodienst/Profimedia

Naravno, misli se na prvenstvo, kup i Konferencijsku ligu. Svakako se možete s pravom pitati na čemu se temelji takav optimizam u plavom domu? Jedan od razloga je taj što je Dinamova momčad konačno prodisala, što je dobila konture momčadi koja je spremna za velika djela. Smatra se da je jednostavno bolja od Rijeke i Hajduka kad je naravno, HNL u pitanju. Svi u Maksimiru drže da imaju bolji i kvalitteniji roster od svojih izravnih suparnika za šampionsko žezlo.

Drugi je razlog što je zadržan trener Sergej Jakirović, iako je opasno visio, poglavito nakon maksimirskog poraza od Lokosa. Vjeruje se da mu je trebalo vrijeme da postavi svoju viziju i ideju momčadi i da će do kraja HNL pokazati svoje trenersko znanje zbog kojeg je doveden u Dinamo.

Konačno, atmosfera oko kluba je postala sjajna, plavi nogometni puk je čvrsto stao uz svoje dečke, što im je od velike važnosti. Dobra momčad, dobar trener i svekolika navijačka podrška su aduti zbog kojeg u Dinamu misle da će biti presudni za obranu naslova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 02:01