Luka Stojković

 RANKO ŠUVAR/Cropix
NAVIJAČI IH ČEKAJU

U Dinamu optimistični oko povratka ‘dinamičnog dvojca‘. Trebali bi biti predvodnici novog vala Modrih

Stojković i Kačavenda odbacili su štake, lagano trčkaraju, ali s povratkom se sigurno neće brzati
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. listopad 2023. 11:58

Znate sigurno tragičnu priču Luke Stojkovića i Lukasa Kačavende, koji su iz Lokomotive stigli u Dinamo, pa onda obojica završili na operaciji koljena. Kačavenda je već došao u Dinamo s problematičnim koljenom, nije se najbolje oporavio od prve operacije ligamenta, a Stojković se ozlijedio na zagrijavanju i stradao na isti način, otišao je taj toliko spominjani prednji križni ligament. Obojica su operirani početkom rujna i čeka ih dugačka stanka.

Međutim, iz plavog kluba stiže vijest da su štake uz pomoć kojih su hodali odbačene, nadaju se - zauvijek. Njihova rehabilitacija ide super, rade s Dinamovim kondicijskim trenerom Stipom Marinom. Rade, naravno, individualne vježbe, već lagano trče na spravama za trčanje. S njihovim oporavkom zadovoljan je trener Marina, svi u klubu, a i njih dvojica. Naravno da neće žuriti, niti bilo što forsirati, oporavak nakon operacije mora biti odrađen po protokolu. Luka i Lukas su svaki dan u klubu, rade po utvrđenom programu, kažu nam klupski izvori da se osjećaju odlično, da su puni entuzijazma i optimizma.

Još se, naravno, ne može procijeniti kad će se vratiti na teren, dosta je rano za takve prognoze. Generalno pravilo je kod takvih ozljeda da se tek nakon otprilike pet ili šest mjeseci podvlači crta i rade prognoze koliko bi još mogao trajati oporavak.

image

Lukas Kačavenda i Luka Stojković

RANKO ŠUVAR/Cropix

To, naravno, znači da Marinu, Luku i Lukasa čeka još mnogo posla, puno rehabilitacijskih treninga, jačanja mišića. Tamo negdje početkom veljače moći će se bolje procijeniti kad bi se trebali vratiti na teren.

Tko zna, možda do kraja ove sezone obojica uspiju uhvatiti neki nastup za Dinamo, doći do određene minutaže. Ali, naravno da je realnije da će Stojković i Kačavenda biti na raspolaganju za iduću sezonu, u Maksimiru se nadaju da će upravo taj mlađahni dvojac biti pravo pojačanje za momčad, te da će Dinamo na njima graditi svoju novu budućnost, uz Gabriela Vidovića, Marka Bulata... Možda i još kojeg mladog igrača koji bi trebao doći u Dinamo u zimskom mercatu. Ti mladi dečki trebali bi biti predvodnici novog maksimirskog vala koji bi trebao zapljusnuti domaću i europsku scenu iduće sezone. Sljedeće ljetne pripreme bi zapravo trebale biti odskočna daska za Stojkovića i Kačavendu.

Inače, Stojković već jest igrač Dinama, dok je Kačavenda na posudbi iz Lokomotive, maksimirski klub može otkupiti njegov ugovor ako to naravno želi. Po našim informacijama Modri će sigurno otkupiti njegov ugovor od gradskog suparnika, bez obzira na ozljedu i operaciju koju je imao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 13:52