Vlatka Peras

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
SLIJEDI RASPLET NA SUDU?

U Dinamu prelomili: Smijenjena je Vlatka Peras, nakon više od četvrt stoljeća odlazi iz kluba!

Očekuje se da će vlada Velimira Zajeca vijest potvrditi na press-konferenciji u petak
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 23. svibanj 2024. 21:42

Dinamov Izvršni odbor smijenio je u četvrtak Vlatku Peras s dužnosti predsjednice Uprave, doznaje Jutarnji. Očekuje se da će vlada Velimira Zajeca vijest potvrditi na press-konferenciji u petak.

Pisalo se ekstenzivno tijekom proteklih desetak dana da gospođa Peras u Maksimiru živi na posuđenom vremenu. Krajem prošlog tjedna, nakon što je službeno završila u optužnici sa Zdravkom Mamićem i Igorom Kodžomanom zbog izvlačenja 72 tisuće eura iz kluba, Zajec i suradnici ponudili su joj elegantnu odstupnicu: razlaz uz otpremninu u vidu šest plaća. Uvjerena da je zaštićena pancirnim menadžerskim ugovorom, Peras se zahvalila na ponudi i odlučila ostati na dužnosti.

image

Mirko Barišić i Vlatka Peras

PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Peras je novim četverogodišnjim ugovorom nagrađena u proljeće 2023. godine, usred žestokih frakcijskih borbi koje su potresale Maksimir. Predsjednik Mirko Barišić nije samo povisio plaću šefici Uprave, tako da je po novom zarađivala 10 tisuća eura neto, nego joj je zajamčio da u slučaju otkaza ima pravo na cjelokupni iznos ugovora. Prema ovom tumačenju, u slučaju otkaza ona će potegnuti jackpot od gotovo 350 tisuća eura.

Nova vladajuća garnitura u Dinamu, međutim, situaciju interpretira bitno drukčije. Prema jednom tumačenju, odvjetnici plavih osporavat će Peras pravo na ovaj prebogati "padobran" jer je prilikom potpisa ugovora tadašnji predsjednik Mirko Barišić solirao zaobilazeći proceduru i verifikaciju ugovora kod Izvršnog odbora.

Doznajemo da je na sjednici u četvrtak članovima IO-a na čitanje ustupljeno pravno mišljenje o cijelom slučaju, koje su nakon desetak minuta čitanja svi bili dužni vratiti u isti fascikl. Dinamo je odlučio da nema više prostora za taktiziranje, povukao je hrabar potez, ali to ne znači da će ovaj razlaz proći glatko. Priča će, kako stvari trenutačno stoje, rasplet dobiti na sudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 21:47