Jude Bellingham

 PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA
VELIKO PRIZNANJE

‘U Dinamu se krije igrač najsličniji Bellinghamu‘: Pročešljali su 66 najjačih liga i najboljeg našli na - Maksimiru!

Prošle je sezone u prvenstvu u 32 nastupa skupio pet golova i dodao osam asistencija
Piše: SNObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 18:26

CIES Football Observatory, tj. International Centre for Sports Studies je neovisna istraživačka organizacija iz švicarskog Neuchâtela nastala kao zajedničko ulaganje FIFA-e, Sveučilišta Neuchâtel i Grada Neuchâtela 1995. godine.

U njihovom najnovijem istraživanju, objavili su popis igrača mlađih od 25 godina koji su profilom najsličniji sjajnom Englezu Judeu Bellinghamu. Prestižnu listu u kojoj je u obzir uzeto 66 najjačih liga svijeta predvodi mladi igrač Dinama.

Točnije, Martin Baturina je na vrhu liste kao mladi igrač koji najviše profilom odgovara zvijezdi Real Madrida i engleske reprezentacije Bellinghamu. Veliko je to priznanje za Baturinu koji se uspoređuje s jednim od najboljih igrača na svijetu i kandidatom za osvajanje Zlatne lopte.

Baturina je oduševio u prvoj utakmici ove sezone kada je protiv Istre podijelio čak tri asistencije. Prošle je sezone u prvenstvu u 32 nastupa skupio pet golova i osam asistencija. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna te bi prema svemu sudeći trebao biti sljedeći veliki Dinamov izlazni transfer.

image
RONALD GORSIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. kolovoz 2024 18:26