GORAN MEHKEK Cropix
IZVRŠNI ODBOR DINAMA

U Dinamu su pale važne odluke: Evo tko će voditi financije, na Maksimir se vraćaju i dva senatora

‘Nemamo mnogo vremena, krećemo odmah, odlučno i s jasnim planom djelovanja‘
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 25. ožujak 2024. 21:21

Drugi sastanak novog saziva Izvršnog odbora Dinama rodio je nekoliko važnih odluka, a među njima ističe se ona ključna: Dragutin Kamenski vraća se u klub te kao predsjednik preuzima novi klupski Odbor za financije, a ujedno će biti i član Odbora za stadion, kojeg će voditi Ivan Nauković. Što se povratnika tiče, u novoformirane Odbore za financije i stadione vraćaju se i dva senatora kluba - Mladen Vedriš i Franjo Gregurić...

Mnogi su očekivali i kresanje Uprave, te status prije svih Podnara i Tomačića, međutim to pitanje ostaje otvoreno, zbog, kako se objasnilo, čekanja dvije ključne stavke: dubinskog skeniranja financijskog stanja kluba, kao i revizije kluba, nakon čega će stvari biti mnogo jasnije. U kontekstu financija, prema Upravi je krenuo nalog prema kojem bi novi član Dinamove Vlade Zvonimir Manenica postao i član "Dinamo Tradea" i "Plavog kornera", dviju tvrtki koje spadaju pod klub, čime bi se smanjila i njihova dosadašnja, "slobodna" ingerencija, o kojoj mnogi imaju prilično suspektnih viđenja.

Zaključci sastanka

Uglavnom, dakle, IO je donio sljedeće zaključke: osniva se Odbor za financije i organizacijska pitanja koji će voditi Kamenski a članovi će biti još i Mislav Ante Omazić kao potpredsjednik te Vedriš, Salopek, Tutek, Patarčec i Bolanča, kojima će primarni cilj biti pripremiti natječaj za provedbu dubinskog skeniranja i revizije.

- Preuzimanjem ovog odbora formalizirana je moja želja za pomoći Dinamu u idućem razdoblju. U ljudima iz kluba predvođenima novim predsjednikom Zajecom vidio sam odlučnost i ozbiljnost, a shvaćajući situaciju u kojoj se Dinamo nalazi, želim svojim iskustvom i znanjem pomoći u stvaranju zdravih temelja. Nemamo mnogo vremena, krećemo odmah, odlučno i s jasnim planom djelovanja - poručio je nakon imenovanja Kamenski.

Odbor za stadion čine Ivan Nauković kao predsjednik, Dragutin Kamenski je potpredsjednik te članovi Franjo Gregurić, Goran Đulić, Krešo Knezović, Miljenko Sakoman, dok Odbor za članove čine Tomislav Globan kao predsjednik, te uz njega Tomislav Metelko, Igor Kalabek, Krešo Knezović, Držislav Krasić, Sara Hukavec, Petar Storjak, a pokrenut je i Odbor za sponzorstva na čijem će čelu biti Zrinko Hržić. Inače, iz kluba će idućih dana tražiti i sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem. Glavna tema, naravno, bit će novi stadion. Apropos toga, Tomašević je u ponedjeljak nakon što je obznanio kako je riješio dio velikih dugova Milana Bandića predstavio i ključne projekte u Zagrebu, u kojima nema - novog stadiona u Kranjčevićevoj.

Ključni čovjek

Kako god, dojam je kako je novi Dinamo vrlo smisleno stvorio svojevrsni "kavez" u određenim dijelovima kluba koji se smatraju spornima. Novi član Uprave Manenica, dakle, imenovanjem i odlukom IO-a ključni je čovjek Uprave, a sada se očekuje da isto učini i u sestrinskom tvrtkama iz kojih je u zadnje vrijeme izlazio cijeli niz problematičnih odluka. Takve ideje zapravo su smislene, jer njima neki novi ljudi kane zaustaviti probleme, a ujedno stvoriti vremenski okvir jasne evaluacije brojnih klupskih procesa iza kojih ostaju razni potencijalni problemi.

Nije tajna da je novo vodstvo kluba, dakle, zatvorilo otvorene odluke prvo Uprave s Peras, Podnarom i Tomačićem, a sada i dio koji je držao životni partner Vlatke Peras Dražen Miličević, kao i ugostiteljski dio koji drži brat negdašnjeg člana Uprave Krešimira Antolića - Tomislav. Nove odluke čekaju tjedan nakon Uskrsa te period nakon dva derbija s Hajdukom, kada bi IO na novoj sjednici mogao donijeti nove odluke, od kojih bi neke mogle biti dosta konkretne...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. travanj 2024 07:13